Ο ΨΕΥΤΗΣ ΒΟΣΚΟΣ,ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΛΥΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΟ ΚΟΠΑΔΙ

Τα πρόβατα ακολουθούσαν στην αρχή πιστά τον τσομπάνο, που τα πήγαινε από τα κακοτράχαλα βουνά-εφόσον δεν υπήρχε άλλο μονοπάτι,ήταν ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ…είχε πει. Άρχισαν όμως να κουράζονται και να αναζητούν δειλά-δειλά νέους δρόμους…Τότε ο βοσκός θυμωμένος με τα δείγματα ανυπακοής του κοπαδιού,ΑΓΟΡΑΣΕ εκπαιδευμένα τσομπανόσκυλα που γάβγιζαν διαρκώς και ακολουθούσαν καθημερινά τα πρόβατα προσέχοντας μήπως κάποιο ξεφύγει…Τα πρόβατα, που νόμιζαν ότι όλα γίνονταν για να τα προστατέψουν από τους κακούς λύκους- που...
ως μεταναστευόμενοι από βορειότερες χώρες ήταν καλοθρεμμένοι και ιδιαιτέρως αιμοσταγείς-
αντιλήφτηκαν ότι ο βοσκός χρησιμοποιεί τα σκυλιά για να τρομάξει ΑΥΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ!!! Ακόμη παρατήρησαν ότι, ενώ ελάχιστη τροφή εξασφάλιζε για τα ίδια,είχε παραπαχύνει τους λύκους προσφέροντάς τους ως βορά πρόβατα ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ!!!
Το ποτήρι ξεχείλισε… Και τότε κάποια πρόβατα ,αγνοώντας τα γαβγίσματα που όλο και αγρίευαν,αλλά και τις κραυγές του τσομπάνη που τα απειλούσε διαρκώς με το καταβρόχθισμα απ’ τους λύκους,άλλαξαν πορεία ,ξέφυγαν από το κοπάδι και δεν επέστρεψαν ποτέ πια στο μαντρί.Όλο και πιο πολλά ξεθάρρευαν και την κοπανούσαν καθημερινά,ενώ όσα παρέμεναν ,άλλα ήταν καθηλωμένα από το φόβο και άλλα πεπεισμένα ότι ο ποιμένας τους πράγματι τα προστάτευε.

Ευτυχισμένα ,όσα ξέφυγαν,κινούνται πλέον ελεύθερα σε απλόχωρα λιβάδια, απολαμβάνοντας την ανεξαρτησία τους και ατενίζοντας με αισιοδοξία ΤΟΝ ΗΛΙΟ-όχι εκείνον το μεταλλαγμένο…τον πράσινο-αλλά τον ΑΛΛΟΝ, τον αληθινό, αυτόν που ζεσταίνει τις ψυχές:

ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ…

Υ.Γ1).Στην ιστορία παίζουν ο πρωθυπουργός,δημοσιογράφοι,οι ξένοι ‘φίλοι’ μας και οκομπάρσος λαός.

Υ.Γ2)Το παρόν άρθρο γράφτηκε για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών το Νοέμβρη του 2010,είναι όμως ίσως περισσότερο επίκαιρο τώρα που η αφύπνιση του λαού μας εκφράζεται πολύ πιο δυναμικά.

http://filologos10.wordpress.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα