Ο Νοέμβρης των ανατροπών

Οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό είναι ραγδαίες και οι επιπτώσεις τους στο λαό και στη χώρα τεράστιες και διαχρονικές.
Μετά τη μεγαλειώδη αντίσταση του λαού στις 28 του Οκτώβρη ήταν αναμενόμενο ότι οι εξελίξεις θα οδηγούσαν σε εκλογές και ανατροπή του υπάρχοντος διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος. Πολλοί είμαστε που βλέπουμε πλήρη αλλαγή του κατασταστικού χάρτη της χώρας και ....
ξεκίνημα της 4ης ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ Δημοκρατίας.
Και ενώ αναμέναμε την πτώση της κυβέρνησης και την προκήρυξη εκλογών προέκυψε η αναπάντεχη
και αιφνιδιαστική πρόταση του ΓΑΠ για να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης του λαού όχι μέσω εκλογών αλλά με τη διενέργεια ενός εκβιαστικού δημοψηφίσματος.
Έντονες οι αντιδράσεις από τα συστημικά κόμματα στην πρόταση ΓΑΠ αλλά και από τους φορείς του λαϊκού κινήματος.
Έκπληξη όμως και δυσαρέσκεια εκφράζουν φορείς της Ευρωζώνης (οι οποίοι φέρονται να μην ήταν ενήμεροι για την πρωτοβουλία Παπανδρέου) και μάλιστα διάφοροι κρατικοί παράγοντες απειλούν με έξοδο την Ελλάδα από το ευρώ. Ακόμη απειλές εκτοξεύονται προς τη χώρα σχετικά με τη μη διάθεση της περιβόητης 6ης δόσης.


Και με προδιαγραφόμενο ένα ιδιαίτερα σκληρό και απρόβλεπτο Νοέμβρη ερωτηματικά δημιουργούνται σχετικά με τους λόγους που ώθησαν τον ΓΑΠ να ανατινάξει κυριολεκτικά στον αέρα τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.


Προφανώς οι έντονες λαϊκές αντιδράσεις της 28ης Οκτώβρη τον έκαναν να συνειδητοποιήσει ότι οι αποφάσεις τις οποίες προσυπέγραψε στις Βρυξέλλες δεν πρόκειται να εφαρμοστούν από τους Έλληνες της Οργής. Και με βάση αυτή τη συνειδητοποίηση ίσως ο Γιωργάκης αποφάσισε να πραγματοποιήσει ηρωϊκή έξοδο, αντιλαμβανόμενος προκαταβολικά τις ρωγμές αλλά και αποσκιρτήσεις που θα προκαλούνταν στην ετοιμόρροπη κοινοβουλευτική του ομάδα.
Εκτός αν αποφάσισε να το παίξει Ιφιγένεια προσβλέποντας ότι η προσωπική του "θυσία" μπορεί να διασώσει το διαβρωμένο πολιτικό σύστημα.
Κι αυτά είναι τα καλά σενάρια. Γιατί μπορεί να εξαφανιστεί πλέον το όνομα και οι επίγονοι των Παπανδρέου, αλλά θα υπάρχει η δικαιολόγηση των φαν του (βλέπε κρατικοδίαιτων και κολαούζων) ότι προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε.


Το κακό σενάριο έγκειται στο ενδεχόμενο να υπάκουσε σε κελεύσματα των Αμερικανών για πισώπλατο χτύπημα της Ευρώπης, η οποία φανερό είναι πως κινείται σε τεντωμένο σχοινί λόγω των επιδιώξεων των υπερατλαντικών συμμάχων της, που διακαώς επιδιώκουν το χτύπημα του ευρώ. Και ίσως τη χαριστική βολή επιλέχτηκε να της τη δώσει ο ΓΑΠ.
Γι'αυτό και η οργή Σαρκοζί, γι' αυτό και οι δηλώσεις Ντελόρ.
Μήπως η επόμενη σκηνή του έργου θα είναι και η απειλούμενη από καιρό αποχώρηση της Γερμανίας από την ευρωζώνη και η επακόλουθη κατάρρευση του ευρωπαϊκού εγχειρήματος;


Και τι μέλλει γενέσθαι για την Ελλάδα μας;
Προβλέπονται σκληροί χειμώνες και άγρια καλοκαίρια.


Η μόνη ελπίδα μας είναι η σύμπτυξη ενός μετώπου πατριωτικού που θα προχωρήσει σε μη αναγνώριση του χρέους, πλήρη στάσ
Keywords
Τυχαία Θέματα