Ο Έλληνας = "ΤΖΑΜΠΑΣ" σύμφωνα με την ..οπτική των Ούνων

Με προσβάλλει κατάφορα η διαφήμιση της Media Markt με κεντρικό πρόσωπο έναν... τζάμπα!!!
Είναι ντροπή τους με δεδομένα όσα τραβάνε οι Έλληνες και με δική τους ευθύνη(των ευρωπαίων δηλαδή) να τους παρουσιάζουν με...........
τον τρόπο αυτό.
Είναι ντροπή για μια γερμανική αλυσίδα να ισοπεδώνει έναν λαό, που δοκιμάζεται (σε πολλές περιπτώσεις βασανίζεται κιόλας) για να περάσει το μήνυμα ότι πουλάει φθηνά.

Είναι ντροπή να εμφανίζουν σαν λιγδοτάμπαρο έναν που θέλει να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν καλύτερα
τα λεφτουδάκια του και να πάρει κάτι, που έχει ανάγκη.
Ο χλιμίτζουρας της διαφήμισης, πόσο σχέση έχει με τον Έλληνα της διπλανής πόρτας, που βιώνει την φτώχεια και την απόγνωσή του με αξιοπρέπεια και όσο μπορεί πιο σιωπηλά;
Καμία και το ξέρουμε όλοι.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή ....

Με σλόγκαν "Ο Τζάμπας ζει και ψωνίζει μόνο στη Media Markt", η νέα καμπάνια επικοινωνίας της εταιρίας βάζει και πάλι στο επίκεντρο τις ασυναγώνιστα χαμηλές τιμές, συνώνυμο της φιλοσοφίας της αλυσίδας, και σε προσκαλεί να πραγματοποιήσεις τις αγορές σου, αξιοποιώντας τις μοναδικές ευκαιρίες που μόνο η Media Markt προσφέρει.

Πως το κάνει όμως αυτό; Ποιο είναι το διαφημιστικό εύρημα και τι κρύβει από πίσω;

Το κεντρικό πρόσωπο της καινούργιας καμπάνιας της εταιρείας είναι ο δαιμόνιος και πολυμήχανος "Τζάμπας", ο οποίος στην καθημερινότητά του αναζητά διαρκώς έξυπνους τρόπους να ικανοποιήσει τις ανάγκες του, χωρίς να ξοδεύει ούτε ευρώ.

Ε, και;

Είναι ο Έλληνας αυτός;

Είναι δηλαδή ο τρακαδώρος της Ευρώπης;

Εάν αυτό πιστεύουν στη γερμανική αλυσίδα, τότε το μήνυμα είναι επιτυχημένο. Πολύ επιτυχημένο.
Αν όχι, τότε δε πρέπει να πατήσει κανείς το πόδι του στην αλυσίδα εάν δεν αισθάνεται ότι έχει σχέση με τον ξεφτίλα της διαφήμισης.
Πράγματι, όταν πρόκειται για την πραγματοποίηση αγορών, ο "Τζάμπας" των γερμανών δεν χρειάζεται να καταστρώσει σχέδια και να καταφύγει σε "περίεργες" πρακτικές, καθώς η επίσκεψή του στη Media Markt είναι μονόδρομος, γνωρίζοντας ότι εκεί θα βρει πάντοτε τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.
Το σλόγκαν της καμπάνιας έρχεται να ανατρέψει την ευρέως διαδεδομένη έκφραση ότι "το τζάμπα πέθανε" και τη διαπίστωση ότι τίποτε δεν είναι πλέον φθηνό ή ακόμη και δωρεάν. Κι εδώ όμως κάνουν λάθος.

Στην Ελλάδα το τζάμπα δεν πέθανε για έναν πολύ απλό λόγο.
Οι Έλληνες μέσα στη φτώχεια τους και τα προβλήματά τους δεν διστάζουν να χαρίσουν κάτι, εάν ο διπλανός τους ή ο φίλος τους έχει πραγματική ανάγκη.

Οι Γερμανοί δεν διανοούνται να χαρίσουν ούτε τον πυρετό τους. Το βλέπουμε και στο σχεδιασμό που κάνουν υποτίθεται για τη σωτηρία της Ευρώπης και του Ευρώ.

Αυτή είναι η αλήθεια.

Οι Έλληνες δεν θα σε καλέσουν στο σπίτι τους για φαγητό και μετά να βγάλουν το λογαριασμό για ρεφενέ (το έπαθε φίλος μου και ακόμη το... φυσάει)κατά την προσφιλή συνήθεια Άγγλων,Γερμανών, Γάλλων και λοιπών βορείως διαβιο
Keywords
Τυχαία Θέματα