Ο δανός τα είπε "έξω από τα δόντια"

Τον κίνδυνο εκτροχιασμού του προγράμματος σταθερότητας, επεσήμανε ο κ. Τόμσεν, λέγοντας πως η ύφεση θα είναι μεγαλύτερη κατά 1% φέτος

«Οι εύκολες λύσεις για την κυβέρνηση, έχουν πλέον τελειώσει». Με αυτή του την αποστροφή ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, κ. Τόμσεν, περιγράφει με τον πιο εύγλωττο τρόπο την δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, εννοώντας σαφώς πως οι επιλογές της κυβέρνησης για την συγκέντρωση χρημάτων και τη μείωση των ελλειμμάτων μέσω
της επιβολής νέων φόρων και....
την μείωση μισθών και συντάξεων, δεν μπορεί να εξακολουθήσει, προβάλλοντας αντιθέτως, την ανάγκη επιτάχυνσης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων προκειμένου να μην τεθεί εκτός χρονοδιαγράμματος το μνημόνιο.

Ο κ. Τόμσεν, μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας, προσγείωσε, ενδεχομένως και απότομα, τους παρισταμένους στο συνέδριο του Economist, αφού τόνισε πως οι προβλέψεις της κυβέρνησης και του μνημονίου για την ανάπτυξη της χώρας θα «πέσουν έξω» τουλάχιστον κατά μία ποσοστιαία μονάδα και ταυτοχρόνως υπογράμμισε πως στην περίπτωση που οι αποκρατικοποιήσεις που έχουν συμφωνηθεί και έχουν συμπεριληφθεί στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανάπτυξης, δεν γίνουν με ταχείς ρυθμούς, τότε το έλλειμμα του τρέχοντος έτους θα κυμανθεί στο 10%, δηλαδή θα επιστρέψουμε στο σημείο αφετηρίας του 2011 και ασφαλώς πολύ πιο πάνω από το 7,4% που έχει προϋπολογίσει η κυβέρνηση.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ τόνισε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει μία σειρά από διαρθρωτικά μέτρα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα πρέπει να προχωρήσει στην υλοποίηση «δύσκολων διαθρωτικών μεταρρυθμίσεων». Διαφορετικά, ανέφερε ότι οι εξελίξεις θα είναι ιδιαιτέρως δυσμενείς.

"Είναι ουσιώδους σημασίας να υπάρξει σημαντική επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ιδιαιτέρως στο δημόσιο τομέα", δήλωσε ο κ. Τόμσεν, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας, και στο μισθολογικό πλέγμα των δημοσίων υπαλλήλων.

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα