Ο άνθρωπος που τρομάζει την Ευρώπη

«Η Ελλάδα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, εξαιτίας των τραγικών λαθών των προηγούμενων κυβερνήσεων...Γίναμε τα πειραματόζωα της παγκόσμιας χρηματο-οικονομικής κρίσης» λέει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στο γαλλικό περιοδικό Paris Match.

«Ο Αλέξης Τσίπρας,
επικεφαλής της ριζοσπαστικής αριστεράς, κρατά το μέλλον της χώρας στα χέρια του. Και τρελαίνει τις τράπεζες». Έτσι ξεκινά την ανταπόκριση από την....
Αθήνα, το περιοδικό Paris Match που φιλοξενεί συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα.

Όταν ο δημοσιογράφος διερωτάται: «...η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα δεν αποτελεί απόδειξη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης;», ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απαντά:

«Ο ελληνικός λαός υπεβλήθη στις χείριστες θεραπείες. Γίναμε τα πειραματόζωα της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης. Οι μεγάλες χώρες βλέπουν τα αποτελέσματα αυτής της εμπειρίας. Αν η συνταγή λειτουργήσει σε μας, τα πειραματόζωα, θα εξάγουμε την συνταγή για να την εφαρμόσουμε σε άλλα κράτη της Ευρώπης. Αν αποτύχει, τόσο το χειρότερο για τους Έλληνες».

Στην επόμενη ερώτηση: «Δεν φοβόσαστε μήπως η ακροδεξιά κερδίσει περισσότερο έδαφος στις επόμενες εκλογές;», ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απαντά πως ήταν μια ψήφος κόντρα στο πολιτικό σύστημα:

«Το ποσοστό των νεοναζί, μας εξέπληξε όλους, αλλά δεν πρόκειται παρά για έκφραση μιας μεγάλης δυσανασχέτησης της ελληνικής κοινωνίας. Ήταν μια ψήφος κατά της πολιτικής. Πολύς κόσμος δεν κατάλαβε τι κρυβόταν πραγματικά πίσω από τα λαϊκίστικα σλόγκαν...Τώρα που οι εκλογείς ανακαλύπτουν ποιοι είναι πραγματικά αυτοί οι άνθρωποι, πιστεύω ότι θα τους ψηφίσουν πολύ λιγότεροι».

Το Paris Match συνοδεύει την συνέντευξη με μια περιγραφή της ηλεκτρισμένης ατμόσφαιρας στην Ελλάδα, κάνοντας αναφορές και στα μέλη της Χρυσής Αυγής που εξελέγησαν.
Keywords
Τυχαία Θέματα