Ντόρα και Καρατζαφέρης "δείχνουν" εκλογές

Δεν πέρασε απαρατήρητη η σχεδόν ταυτόχρονη επιλογή του Γιώργου Καρατζαφέρη και της Ντόρας Μπακογιάννη, να πολώσουν σε υπερθετικό βαθμό το κλίμα στις σχέσεις τους με τη Νέα Δημοκρατία, μέσω συνεντεύξεων που παραχώρησαν σε κυριακάτικες εφημερίδες.
Μιλώντας στη «Real News» και το «Βήμα της Κυριακής» αντίστοιχα, έβαλαν αμφότεροι προσωπικά κατά του Αντώνη Σαμαρά,
με.....
αναφορές στα γεγονότα του 1993, και έδειξαν ότι δεν επιθυμούν να γεφυρώσουν τις διαφορές που τους χωρίζουν με τη σημερινή Συγγρού.

Στην πραγματικότητα, η πολωτική τακτική που επέλεξαν ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού και η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, δείχνει ότι διαμορφώνουν στρατηγική εκλογών, και μάλιστα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στα επιτελεία και των δυο κομμάτων πιστεύουν ότι μετά και από τις εξελίξεις αυτού του Σαββατοκύριακου, ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται… μισό βήμα πριν εξασφαλίσει την έγκριση των διεθνών εταίρων της Ελλάδας, για να προχωρήσει στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ενδεχομένως και εντός του Ιουνίου.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής τους λοιπόν, επιλέγουν να πολώσουν το κλίμα με τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, θεωρώντας ότι θα μεγιστοποιήσουν τα όποια κέρδη θα μπορούσαν να προσδοκούν. Και παράλληλα, θα ενισχύσουν τη συσπείρωση της κομματικής τους βάσης, που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν ευάλωτη σε φυγόκεντρες δυνάμεις, που θα ενίσχυαν τον Αντώνη Σαμαρά.

http://www.statesmen.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα