Νευροχειρουργοί μελετούν τις... μπουνιές του Αστερίξ!

Κατέγραψαν τραύματα τα οποία προέκυψαν από καβγάδες στις ιστορίες του Ντόναλντ Ντακ και του Ροζ Πάνθηρα...


Αν θέλετε να μάθετε για τη ζωή, διαβάστε τα κόμικς με τον Αστερίξ. Αν θέλετε να μάθετε για τον θάνατο, ξαναδιαβάστε τα. Και ίσως λίγο από Ντόναλντ Ντακ και Ροζ Πάνθηρα.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται μια ομάδα διακεκριμένων χειρουργών του εγκεφάλου στη...
Γερμανία. Οι ειδικοί ανέλυσαν διαφορετικές περιπτώσεις τραυμάτων στους 34
τόμους με τα θρυλικά κόμικς και τα συνέκριναν με τις επιπτώσεις - συμπτώματα ...όπως η γλώσσα που κρέμεται έξω από το στόμα του αναίσθητου θύματος. Βρήκαν ότι ανταποκρίνονται ακριβώς σε ο, τι συμβαίνει στην πραγματική ζωή.

Επιπλέον, παρά τις γροθιές που δέχονται βροχή οι ήρωες στα βιβλία της σειράς του Αστερίξ, καταφέρνουν να ξεπερνούν τα τραύματα χωρίς πρόβλημα. Τα θύματα των χτυπημάτων, 704 στο σύνολο, είναι στην συντριπτική πλειοψηφία τους άντρες και κυρίως Ρωμαίοι, με τους Γαλάτες, τους πειρατές και άλλες φυλές να ακολουθούν.

Οι Γαλάτες ήταν αυτοί που σήκωναν περισσότερο το χέρι, κυρίως ο Αστερίξ και ο Οβελίξ, συνήθως με τη βοήθεια του μαγικού δυναμωτικού φίλτρου.

Οι ερευνητές κατέγραψαν 390 σοβαρά τραύματα, 89 μέτριας έντασης και 225 ελαφρότερα, σε καμία περίπτωση όμως δεν υπήρξαν θάνατοι ή μόνιμοι τραυματισμοί πέρα από κάποιες παροδικές περιπτώσεις αφασίας και απώλειας προσανατολισμού.

Τα θύματα, εξηγούν οι ερευνητές, εμφάνιζαν συνήθως περικογχικές εκχυμώσεις (γύριζαν τα μάτια τους ανάποδα) και προσωρινή παράλυση στη γλώσσα, συμπτώματα που είναι συνηθισμένα σε περιπτώσεις τραυματισμού στο κεφάλι.
Σημειώνουν μάλιστα ότι τα κράνη παρείχαν καλή προστασία στα θύματα των επιθέσεων, αφήνουν δε ανοιχτό το ενδεχόμενο για συγκριτική έρευνα με αμερικανικά κόμικς.

http://www.tovima.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα