Νέος αρχηγός της Αλ-Κάιντα ο Αλ-Ζαουάχρι .

Ο Αλ-Ζαουάχρι είναι ο νέος ηγέτης της Αλ-Κάιντα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικαλούμενα αναφορές σε διαδικτυακούς τόπους της Τζιχάντ.
«Η ηγεσία της Αλ-Κάιντα, μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, ανακοινώνει ότι ο σεΐχης Αλ-Ζαουάχρι (ο Θεός να του δώσει επιτυχίες) αναλαμβάνει τη διοίκηση της οργάνωσης», ανέφερε ...
το site Ansar al-Mujahideen.

O Αλ-Ζαουάχρι έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο
στην Αλ-Κάιντα για πάνω από μία δεκαετία, ως αναπληρωτής του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ενώ μετά το θάνατο του Λάντεν θεωρείτο ηγέτης της οργάνωσης.

Η ανακοίνωση δεν μπορεί μέχρι στιγμής να θεωρηθεί έγκυρη, σύμφωνα με το CNN, ωστόσο αναρτήθηκε σε διαδικτυακούς τόπους που έχουν αναρτήσει παρόμοιες ανακοινώσεις και βίντεο άλλων στελεχών της Αλ-Κάιντα.

Στην ανακοίνωση επίσης αναφέρεται ότι η οργάνωση δεν θα αλλάξει την πολιτική της και δεσμεύεται να στηρίξει τον Mullah Omar και τους Ταλιμπάν στη μάχη κατά της παρουσίας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν. Ωστόσο δεν γίνεται καμία αναφορά στις εξεγέρσεις στις αραβικές χώρες.

Γεννημένος από πλούσια οικογένεια στο Κάιρο, ο Αλ-Ζαουάχρι είναι γιατρός και ιδρυτικό μέλος της Αιγυπτιακής Ισλαμικής Τζιχάντ (EIJ), μίας παραστρατιωτικής οργάνωσης που τάχθηκε κατά της κυβέρνησης του Χόσνι Μουμπάρακ.

Όπως και ο Μπιν Λάντεν, ο Αλ-Ζαουάχρι ήταν στο Αφγανιστάν στη μάχη κατά των Σοβιετικών, αν και αρχικά προσέφερε μόνο τις ιατρικές του γνώσεις.

www.capital.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα