Νέοι, μορφωμένοι… ψάχνουν… αγροτική γη για μπίζνες!

Μορφωμένοι νέοι, ψάχνουν …αγροτική γη!

Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, σχετικά με το πρόγραμμα ενοικίασης – ουσιαστικά σχεδόν δωρεάν πολύχρονης παραχώρησης – αγροτικής γης σε νέους.

«Η βάση αυτής της πολιτικής είναι να ενισχυθεί το ρεύμα επιστροφής στο πρωτογενή τομέα γιατί είναι φανερό ότι για να....
σταθεί η χώρα στα πόδια της πρέπει να ξεκινήσει από την πρωτογενή της παραγωγή και, κυρίως, τα τρόφιμα και τη μεταποίηση των προιόντων, που είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα του μέλλοντος. Δηλαδή υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι θέλουν
να φύγουν από το λεκανοπέδιο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης να γυρίσουν στις πατρίδες τους, να πανε να βρουν χωράφια να τα καλλιεργήσουν και μάλιστα άνθρωποι που είναι υψηλής μόρφωσης. Δεν είναι κάποιοι που θέλουν να γίνουν αγρότες. Θέλουν να κάνουν αγροτικές επιχειρήσεις» είπε στο Βήμα FM.

Όπως εξήγησε, ό,τι χωράφια υπάρχουν, ό,τι έχει στην ιδιοκτησία του το εποικιστικό αρχείο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης – και είναι εκατομμύρια στρέμματα – άρχισαν να τα παραδίδουν στους αγρότες με συμβολικό τίμημα ή σε νέους ανθρώπους που θέλουν να πανε να κάνουν αυτή τη δουλειά προκειμένου και η καλλιεργήσιμη γη κι η παραγωγική γη να διευρυνθεί.

http://www.prionokordela.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα