Νέο σχέδιο για τη βοήθεια της Ελλάδας, με τη συμμετοχή του EFSF, σχεδιάζει ο Σόιμπλε

Να προτείνει στην ΕΚΤ συμβιβαστική πρόταση σχεδιάζει ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, σύμφωνα με το περιοδικό «Der Spiegel», σύμφωνα με την οποία η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να λάβει στο πλαίσιο ενός δεύτερου πακέτου διάσωσης εκτός από δανειακή βοήθεια ύψους 90 έως 120 δις ευρώ και ομόλογα του ευρωπαϊκού ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας EFSF.Τα
ομόλογα αυτά θα....
διοχετευτούν στη συνέχεια από την κυβέρνηση στις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες θα μπορούν να καταθέσουν τους τίτλους ως εγγυήσεις για τη χρηματοδότησή τους από την ΕΚΤ. Κατ' αυτόν τον τρόπο ο Σόιμπλε θέλει να εξαλείψει τις αντιρρήσεις της ΕΚΤ, εξαιτίας των οποίων έχει αποτύχει μέχρι τώρα το σχέδιο εθελοντικής συμμετοχής ιδιωτών πιστωτών στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

Για να μπορέσει ο μηχανισμός διάσωσης EFSF να διαθέσει επαρκή μέσα για περαιτέρω βοήθεια, το χρηματοδοτικό του πλαίσιο θα πρέπει να αυξηθεί έτσι, ώστε να μπορεί πράγματι να εκταμιεύσει τα 440 δις. ευρώ, που αρχικά είχαν αποφασιστεί ότι θα συνιστούσαν το αποθεματικό του. Επιπλέον, τα κράτη-μέλη θα πρέπει να διπλασιάσουν τις εγγυήσεις τους για τον EFSF. Τότε το μερίδιο της Γερμανίας θα αυξανόταν από τα 123 στα 246 δις ευρώ.

Reporter.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα