Νέο οικονομικό σκάνδαλο στο δήμο Θεσσαλονίκης, για υπόθεση πλαστογραφίας και υπεξαίρεσης στα κοιμητήρια του δήμου

Νέο οικονομικό σκάνδαλο που αφορά το δήμο Θεσσαλονίκης, φαίνεται πως βγαίνει στην επιφάνεια,. Το νέο περιστατικό που αποκαλύφθηκε τυχαία, αφορά υπόθεση πλαστογραφίας παραστατικών του Δήμου Θεσσαλονίκης και υπεξαίρεσης χρημάτων στο χώρο των Κοιμητηρίων Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση, στην οποία εμπλέκεται γνωστό Γραφείο Κηδειών της πόλης, έπεσε στην ....
αντίληψη της δημοτικής Αρχής, όταν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ζητήθηκε από συγγενείς θανόντος να καταβάλουν χρεωστούμενες εισφορές των 1.880 ευρώ για την παράταση του χρόνου ταφής του ενταφιασμένου συγγενή τους, στα κοιμητήρια της «Αναστάσεως του Κυρίου». Οι συγγενείς του θανόντος παρόλα αυτά παρουσίασαν τα σχετικά παραστατικά και επέμειναν πως είχαν πράγματι καταβάλει το απαιτούμενο ποσό. Τότε η αρμόδια υπηρεσία των Κοιμητηρίων που δεν είχε καταχωρημένο το σχετικό ποσό στο ταμείο της, ενημέρωσε αρμοδίως την Δημοτική Αρχή και, έπειτα από έλεγχο, διαπιστώθηκε πως επρόκειτο για πλαστά παραστατικά που ουδεμία σχέση έχουν με το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί πως το περιστατικό αυτό, που έγινε τυχαία γνωστό στη διοίκηση του δήμου, αφορά μόνο τα τελευταία δύο χρόνια,ενώ υπάρχουν φόβοι πως παρόμοια περιστατικά μπορεί να έχουν συμβεί και παλαιότερα. Για το λόγο αυτό ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, διέταξε ήδη τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών υπαλλήλων του Δήμου, ενώ ενημέρωσε αρμοδίως το ΣΔΟΕ για την ύπαρξη πλαστών διπλοτύπων είσπραξης και πλαστογραφίας σφραγίδων και υπογραφών του Δήμου Θεσσαλονίκης. Όπως έγινε επίσης γνωστό με ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Μπουτάρης προβλέπεται άμεσα να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

http://www.thousandnews.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα