Νέο χριστουγεννιάτικο «παιχνίδι»

Αυτά τα χριστούγεννα ένα νέο επιτραπέζιο παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους θα λανσάρει «αλυσίδα» πολυεθνικού πολυκαταστήματος παιχνιδιών. Οι σχεδιαστές του και εμπνευστές του υπολογίζουν ότι θα «πουλήσει» τρελά τις μέρες των εορτών, καθότι η τιμή του θα είναι χαμηλή και απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Το παιχνίδι θα θυμίζει μονόπολη και τα πιόνια θα θυμίζουν «στρουμφάκια» και θα ονομάζεται «πωλούν τα βουλευτάκια».

Μπορούν να παίξουν όσοι παίκτες θέλουν. Στρώνεται μια
«πράσινη» τσόχα, που θα χει ζωγραφισμένη την Ελλάδα στη μέση του.....
υφάσματος. Το επιτραπέζιο θα ξεκινά με τα πιόνια-βουλευτάκια να τοποθετούνται στο κέντρο της τσόχας, στο σημείο της τσόχας που γράφει «Αθήνα». Οι παίκτες θα ρίχνουν το ζάρι και στο νομό που θα πηγαίνουν τα πιόνια-βουλευτάκια, θα μπορούν να τον διαπραγματευτούν-το νομό- με τον παίκτη, που θα κάνει την «τράπεζα».

Η τιμή του νομού θα συμφωνείται με τον παίκτη-βουλευτάκι και τον «τραπεζίτη». Έτσι θα προχωρά το παιχνίδι, ενώ στις «αγορασμένες» περιοχές του χάρτη θα μπορεί ο «τραπεζίτης» να κάνει την «επένδυση» που θέλει –κατά το πρότυπο της μονόπολης. Για παράδειγμα αν ο παίκτης-βουλευτάκι πουλήσει π.χ. το νομό Ηρακλείου, θα κάνει μια πετρελαιοπηγή ο τραπεζίτης, και όταν περνά άλλος παίκτης-βουλευτάκι απ το σημείο της πράσινης τσόχας, που δείχνει το συγκεκριμένο νομό, θα πληρώνει «ενοίκιο» διέλευσης στον παίκτη- «τραπεζίτη».

Το επιτραπέζιο θα προχωρά και ένας-ένας παίκτης-βουλευτάκι που θα «χρεοκοπεί», δίνοντας όλο το «ταμείο» του στον «παίκτη-τραπεζίτη». θα βγαίνει από το «παιχνίδι». Νικητής θα είναι-εκτός του «τραπεζίτη», που θα μαζεύει όλο το χρήμα, όποιος πουλήσει τους περισσότερους «νομούς» στην πράσινη τσόχα-χάρτη, άρα θα χει ρευστό να πληρώνει τα «ενοίκια» απ τη διέλευση του απ τους νομούς που έχει κάνει τις επενδύσεις ο «τραπεζίτης».

Στη συσκευασία του δώρου θα περιλαμβάνονται 153 «πιόνια» (όλα πράσινου χρώματος), ένα ζάρι, μία πράσινη τσόχα-χάρτης της Ελλάδος και πολλά μικρά «μπιχλιμπιδάκια» που θα παριστάνουν τις «επενδύσεις», κατά το πρότυπο των σπιτιών και ξενοδοχείων της μονόπολης. Συγκεκριμένα, «μινιατούρες» ηλιακών και αιολικών πάρκων, αγωγοί αερίου, πετρελαίου κλπ. Από τα 153 πράσινα πιόνια ένα είναι πιο «χοντρό» από τα άλλα, γιατί κάνει τις καλύτερες «διαπραγματεύσεις» με τον «τραπεζίτη». Ο παίκτης που θα κάνει τον «τραπεζίτη» θα χει το προνόμιο οι υπόλοιποι παίκτες να του μιλούν στον πληθυντικό και τελικά τις τιμές των νομών να τις καθορίζει ο τραπεζίτης εξολοκλήρου.

Το παιχνίδι αναμένεται να «ενθουσιάσει» μικρούς και μεγάλους σ όλη την Ευρώπη, ενώ αυτός που το επινόησε, ήδη ετοιμάζει και ποικιλία στις τσόχες-χάρτες με τις χώρες της Ισπανίας, Πορτογαλίας, Ιταλίας κλπ., ώστε το «επιτραπέζιο» να «πουλήσει» και αλλού. Δοκιμαστικά πάντως θα το λανσάρουν στη χώρα μας και, αν πάει καλά ως το Δεκέμβριο, θα το προωθήσουν και αλλού.

Στην «παραλλαγή» του παιγνιδιού στην Ευρώπη θα αλλάζει μόνο ο αριθμός των «πιο
Keywords
Τυχαία Θέματα