Ν.Δ: Σιγή μπροστά στην διαγραφή

Απέφυγαν οι εμπλεκόμενοι στα τελευταία εσωκομματικά επεισόδια της Ν.Δ να σηκώσουν το γάντι και σίγησαν μετά την προειδοποίηση Σαμαρά για αυτόματη διαγραφή όσων προσβάλουν την παράταξη με δηλώσεις τους για ανύπαρκτα ζητήματα.
Όσοι βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο των εσωκομματικών αναταράξεων έσκυψαν το κεφάλι και απέφυγαν να ρίξουν λάδι στη φωτιά, να δοκιμάσουν δηλαδή την....
αποφασιστικότητα του Προέδρου τους για διαγραφές.

Χωρίς αυτό να σημαίνει
ότι έλειψαν οι επιλεκτικές και ανώνυμες διαρροές περί δήθεν δυσαρέσκειας από βουλευτές που ανήκουν στην αποκαλούμενη ομάδα των πέντε.

Όμως η ομάδα φαίνεται πως άρχισε να χάνει τα μέλη της. Πρώτος – πρώτος ο Ευάγγελος Αντώναρος ξεκαθάρισε –ίσως και πριν τις δηλώσεις Σαμαρά – πως δεν ανήκει σε καμία ομάδα και πως ο Κ. Καραμανλής δεν είχε ενημερωθεί για τις κινήσεις του τις τελευταίες εβδομάδες.

Η δεύτερη κίνηση αποσκίρτησης από την ομάδα των πέντε ήρθε από τον Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος διαχώρισε ευθέως τη θέση του με όσα λένε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης περί παράτασης , έστω και ολιγοήμερης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του για νομοσχεδίου του τομέα ανάπτυξης ο κ. Χατζηδάκης επικαλείται ως ημερομηνία των εκλογών την 19η Φεβρουαρίου και αναφέρεται σε ευρεία πλειοψηφία της ΝΔ.

Το πρωί όμως πριν μιλήσει ο κ. Σαμαράς τόσο ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος όσο και ο Γραμματέας της ΚΟ Κώστας Τασούλας επιχείρησαν να κατεβάσουν τους τόνους και να υποβαθμίσουν τις κόντρες ανάμεσα στους αποκαλούμενους φιλελεύθερους και τους γνωστούς ως λαϊκούς δεξιούς.

Την καλύτερη δήλωση έκανε όμως ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης ο οποίος απέδωσε τους διαγκωνισμούς μεταξύ βουλευτών στην άκρατη επιθυμία τους να προβάλλονται στα ΜΜΕ.

Ίσως μια τέτοια περίπτωση να ήταν αυτή του Γεράσιμου Γιακουμάτου ο οποίος την ίδια ώρα δήλωνε πως έχει πει στο Σαμαρά να μην αφήσει τους ποντικούς που είναι έξω από το γραφείο του να τον κυνηγήσουν γιατί ο ίδιος είναι λύκος και θα τους δαγκώσει! Αυτό πιο πολύ χιούμορ μοιάζει παρά σοβαρή τοποθέτηση.

Αντίθετα η σημερινή ραδιοφωνική παρουσία του Μ. Βαρβιτσιώτη δεν μπορεί παρά να ερέθισε την ηγεσία της ΝΔ, αφού με δυο συνεχόμενες συνεντεύξεις προσπάθησε να δώσει συνέχεια στην αντιπαράθεση με τον Φαήλο Κρανιδιώτη και τον Γιάννη Μανώλη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως αρκέστηκε απλώς να ανεβάσει στο twitter του την συνέντευξη που παραχώρησε χθες στον Ελ. Τύπο , όπου τασσόταν υπέρ της σύνθεσης απόψεων και κατά των διαγραφών.

http://briefingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα