Ν.Δ.: Έκρυψαν τις «εμπράγματες εγγυήσεις»

Βαριά κατηγορία σχετικά με την απόκρυψη των εμπράγματων εγγυήσεων αποδίδει στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία. Και τονίζει ότι επ' αυτού η κυβέρνηση δεσμεύτηκε με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής.
Η αξιωματική αντιπολίτευση αποκάλυψε τόσο το πρωτότυπο όσο και το μεταφρασμένο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου, από όπου προκύπτει ότι στο αγγλικό κείμενο αναφέρεται η φράση: «collateral arrangement» που.....
σημαίνει
«εμπράγματες εγγυήσεις», ενώ στο ελληνικό κείμενο μεταφράζεται ως «παροχή ασφάλειας».

Μάλιστα στην Ν.Δ. θεωρούν ότι το συγκεκριμένο σημείο σε συνδυασμό με άλλες ασαφείς πτυχές της απόφασης για την συμμετοχή ιδιωτών στην ρύθμιση του ελληνικού χρέους συντέλεσαν καθοριστικά στην τελική απόφαση του πρωθυπουργού να μην ενημερώσει στη Βουλή τους πολιτικούς αρχηγούς, ούτε και σε κατ' ιδίαν συναντήσεις, όπως είχε αρχικά διαρρεύσει το Μέγαρο Μαξίμου.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περνά πλέον καθημερινά όλο και περισσότερο στην επίθεση κατά της κυβέρνησης.

Ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., Γιάννης Μιχελάκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη αναπτυξιακής πολιτικής.

Επανέλαβε ότι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση δεν οδηγεί σε μείωση των ελλειμμάτων και αναφερόμενος στο θέμα της συναίνεσης, δήλωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δε «συναινεί στο λάθος».

Ο κ. Μιχελάκης αναδεικνύοντας την έμφαση που δίνει η Ν.Δ. στην αντιπολιτευτική της τακτική κατά των νέων επώδυνων μέτρων , χαρακτήρισε, λάθος την πολιτική των οριζόντιων περικοπών και την επιβολή περισσότερων φόρων.


Όσον αφορά τον προωθούμενο θεσμό των δημοψηφισμάτων, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Ανδρέας Λυκουρέντζος τάχθηκε επί της αρχής κατά των συγκεκριμένων δημοψηφισμάτων, που δρομολογεί η κυβέρνηση εκτιμώντας ότι θα έχουν ως αποτέλεσμα τον διχασμό του εκλογικού σώματος.

http://www.briefingnews.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα