"Να φύγουμε, να δούμε οι άλλοι θα τα κάνουν καλύτερα;"

"Προσέξτε αλλιώς θα φύγουμε", λέει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος σε πολιτικούς αντιπάλους και πολίτες, με αφορμή τους προπηλακισμούς, τις "μιντιακές ισοπεδωτικές κραυγές", όπως τις χαρακτηρίζει, αλλά και τον "καταγγελτικό αντιπολιτευτικό λόγο"

"Με όλα αυτά έρχεται στο μυαλό να φύγουμε εμείς, να έρθουν να τα κάνουν οι άλλοι. Να δούμε, θα τα.....;
κάνουν καλύτερα;", αναρωτιέται χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος
σε συνέντευξή του στη Realnews.
"Η συναίσθηση της εθνικής ευθύνης μας κρατά στο τιμόνι...Βεβαίως και αναλαμβάνουμε με θάρρος τις ευθύνες μας, αλλά υπάρχουν και όρια. Ας το σκεφτούν αυτό οι λειτουργούντες εκ τους ασφαλούς", δηλώνει.
Ο κ. Λοβέρδος κάνει λόγο για "ορισμένες μιντιακές ισοπεδωτικές κραυγές, με αδυσώπητη εκ του ασφαλούς κριτική", για "καταγγελτικό και εύκολο αντιπολιτευτικό λόγο", για "προπηλακισμούς" και "εξευτελισμούς προσωπικούς".
O υπουργός Υγείας παρομοιάζει τα κυβερνητικά στελέχη με "ανθρώπους στον λάκκο με τα λιοντάρια" και σημειώνει χαρακτηριστικά: "δεν μπορώ να ανεχτώ ως εθνική στάση ή ως λογική πολιτική συμπεριφορά να είμαστε π.χ. δέκα άνθρωποι στον λάκκο με τα λιοντάρια και να είναι πάνω από το λάκκο-δηλαδή, όχι μέσα, αλλά γύρω γύρω από αυτόν-διάφοροι άλλοι πολιτικοί από τον δικό μας χώρο, από τη μείζονα αντιπολίτευση κατά κύριο λόγο, από την Αριστερά κατά κυριότατο λόγο, και με σηκωμένο δάχτυλο να μας λένε πως να παλέψουμε με τα λιοντάρια, και ότι αυτοί, αν ήταν μέσα, θα τα κατάφερναν καλύτερα".
Ο υπουργός Υγείας τονίζει, επίσης ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί. "Δεν λέω ότι είμαστε αλάνθαστοι ή σοφοί. Λέω όμως ότι το παλεύουμε".
Σε ερώτηση για πιθανές αντιδράσεις από τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, ο κ. Λοβέρδος υπογραμμίζει ότι "η τελική διαβούλευση για την επαναχάραξη του υγειονομικού χάρτη της χώρας ολοκληρώνεται. Μαζί με το νέο σύστημα προμηθειών αποτελούν τα βασικά μας όπλα για τη διάσωση του συστήματος Υγείας".
Τέλος, δεσμεύτηκε ότι η λίστα αναμονής για το πρόγραμμα απεξάρτησης μέσω της χορήγησης της μεθαδόνης του ΟΚΑΝΑ, να έχει μηδενιστεί μέχρι το Νοέμβριο.
"Έτσι κι αλλιώς θα φύγουν με την ψήφο των πολιτών στις επόμενες εκλογές", τόνισε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Λοβέρδου.

http://news247.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα