Μυλόπουλος: "Για εμάς το άσυλο είναι παράδοση και οι παραδόσεις είναι πάνω από τους νόμους"

Με αφορμή την κατάργηση του ασύλου τον Σεπτέμβριο, με το νέο νόμο πλαίσιο, αλλά και τις επετειακές εκδηλώσεις της 17ης Νοεμβρίου, ο πρύτανης του Α.Π.Θ., καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, λέγοντας πως είναι η πρώτη φορά φέτος που ο εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου γίνεται με ένα νόμο που έχει καταργήσει το....
ακαδημαϊκό άσυλο.

«Το ακαδημαϊκό άσυλο συνδέεται
με την ελεύθερη διακήρυξη ιδεών και συμβολίζει την αυτοτέλεια του πανεπιστημίου. Για εμάς το άσυλο υπάρχει. Μπορούμε εμείς οι ίδιοι να προστατεύσουμε το χώρο μας», επισήμανε.

Ο πρύτανης του Α.Π.Θ. ζήτησε από την αστυνομία και έγινε αποδεκτό να μην μπει στο πανεπιστήμιο αν δεν υπάρξει συνεννόηση με τις Πανεπιστημιακές Αρχές. «Ζήτησα από την αστυνομία να μην μπει στο πανεπιστήμιο και αν χρειαστεί να το συζητήσει μαζί μας. Στην αντιπαράθεση των κυβερνώντων και της κοινωνίας, πήραμε θέση υπέρ της κοινωνίας και ενάντια στη λαίλαπα που θέλει να αλώσει τα πάντα.

Οι πολίτες και η κοινωνία το ξέρει πως είμαστε μαζί τους γι' αυτό και φέτος κανένας δεν τα έχει με το πανεπιστήμιο. Άρα δεν μπορούμε να διανοηθούμε πως μπορεί να γίνει στόχος. Βέβαια δεν αποκλείουμε να προσπαθήσουν να γίνουν φασαρίες από ορισμένες ομάδες γι' αυτό και θέλω να ζητήσω από τους Θεσσαλονικείς να προστατεύσουν το πανεπιστήμιο και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις», επισήμανε.

Υποστήριξε δε, πως φέτος το Πολυτεχνείο δεν έχει μόνο επετειακό χαρακτήρα, αλλά έχει βαθιά διδακτικό χαρακτήρα, καθώς όπως τότε, έτσι και τώρα η κοινωνία είναι σε απελπισία. «Τα νέα παιδιά είναι και τώρα η ελπίδα μας τα οποία εμείς πρέπει να εμπνεύσουμε γιατί μέσα από εκείνα θα ξεκινήσει η αναγέννηση της Ελλάδας», κατέληξε.

http://www.thousandnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα