"Μόντι - Παπαδήμος, βίοι παράλληλοι ;"

Του Γ. Μαυρέλη
Υποψήφιου Βουλευτή ΔΗΣΥ στην Περιφέρειας Αττικής.
Email : [email protected]

Ο Μάριο Μόντι, δεν δέχτηκε αμοιβή για τα καθήκοντα του πρωθυπουργού στην Ιταλία σχημάτισε κυβέρνηση με 12 υπουργούς προσωπικότητες κοινής αποδοχής, βρέθηκε στην δίνη των κερδοσκόπων αλλά κατάφερε να συνεχίζει να δανείζεται από τις αγορές αποφεύγοντας τον οικονομικό έλεγχο του ΔΝΤ.
Εφάρμοσε πακέτο λιτότητας με αύξηση συντελεστών ΦΠΑ, των....
φόρων πολυτελούς διαβίωσης,
πάγωμα των μισθών στο δημόσιο, αύξηση ορίων συνταξιοδότησης σε συνδυασμό με μικρές – ανεκτές μειώσεις των συντάξεων.
Προχωρεί … άμεσα σε πλήρη γενική απελευθέρωση ωραρίου καταστημάτων, χορήγηση νέων αδειών ταξί στοχεύοντας στην απορρόφηση μέρους των ανέργων καθώς υιοθετεί και ελαστικότερες μορφές απασχόλησης.
Το επόμενο βήμα του είναι ο έλεγχος του δανεισμού των δήμων που είναι η
« μαύρης τρύπα» της Ιταλίας.
Η κυβέρνηση Μόντι χαρακτηρίζεται από ταχύτητα στην εφαρμογή των αποφάσεων της οικονομικής πολιτικής της.
Στην Ελλάδα βιώνουμε και τα τραγικά αποτελέσματα της «επιτυχημένης» πολιτικής της τελευταίας διετίας που εφαρμόστηκε από επικίνδυνα άσχετους πολιτικούς και πνιγόμαστε στις οσμές παρασκηνιακής πολιτικής κουζίνας (ακούσατε τις συνεντεύξεις του δελφίνου κ. Χρυσοχοίδη ;;)
Η εργασιακή εφεδρεία Ρέππα … τελείωσε, στον ΟΣΕ το 1δις ετήσιο έλλειμμα ζει , τα γνωστά επαγγέλματα «άνοιξαν» αλλά έμειναν κλειστά, την φοροδιαφυγή την κάνουν οι ίδιοι και τα χαράτσια τα πληρώνουν οι ίδιοι.
Ο Παπαδήμος που απολαμβάνει σήμερα της κοινωνικής – κομματικής εμπιστοσύνης έχει τον τρόπο που θα βγάλει την χώρα από το τέλμα της ύφεσης.
Πρέπει όμως να αφήσει το παθητικό ρόλο του διεκπαιρεωτή και να βάλει χέρι σε περιπτώσεις σκανδάλων διορισμού υποδιοικητή στην ΔΕΗ με 9000 μισθό, να σταματήσει την ψήφιση διατάξεων που ευνοούν ημετέρους και να βάλει τέλος στις περιπτώσεις διακομματικού χορού αρπαχτικών που έχει στηθεί.
Είναι θέμα ηθικής τάξης καθώς καλούνται οι πάντες – άνεργοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι- να υποβάλλονται σε νέες θυσίες με άμεσο αποτέλεσμα το 95% να γίνονται πτωχότεροι και το 5% να πλουτίζει.
Ζούμε μέρες γρήγορου πλουτισμού εποχής Χρηματιστηρίου και ταυτόχρονης αποσάθρωσης του πολιτικού συστήματος.
Τα γνωρίζει ο Παπαδήμος όλα αυτά ; αν ναι, σε πόσο χρόνο πιστεύει ότι θα του θα φορτώσουν όλα οι αρχηγοί, που τάχα τον στηρίζουν, μετατρέποντας σήμερα το πολιτικό σκηνικό σε θέατρο παραλόγου !!!

www.aanews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα