Μιλούσαν για τον καιρό και "έστηναν" τους αγώνες στην Τουρκία

επιχείρηση... σκούπα συνεχίζεται στην Τουρκία και την πρώτη ημέρα του σκανδάλου με τα στημένα παιχνίδια οι συλλήψεις έφτασαν τις 46. Μάλιστα, στη λίστα προστέθηκαν και τέσσερις δημοσιογράφοι. Παράλληλα, το πρωί της Δευτέρας, ο πρόεδρος της Φενερμπαχτσέ, που ήταν από τους πρώτους που συνελήφθησαν, βρέθηκε στο νοσοκομείο καθώς ένιωσε αδιαθεσία και... αποθεώθηκε από οπαδούς της ομάδας του. Έκαναν την εμφάνισή τους και οι....
πρώτοι διάλογοι...
Την ώρα που περίπου 500 οπαδοί της Φενερμπαχτσέ
διαδήλωναν έξω από το γήπεδο της ομάδας, το «Σουκρού Σαράτσογλου», φωνάζοντας για την αθωότητα της ομάδας τους, οι Αρχές προχωρούσαν συνεχώς σε συλλήψεις ύποπτων για το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες. Πλέον, εκτός από παράγοντες, παίκτες, προπονητές, μάνατζερ στη λίστα υπάρχουν και τέσσερις δημοσιογράφοι. Σύμφωνα, μάλιστα, με τα όσα αναφέρουν τα ΜΜΕ στην Τουρκία η συγκεκριμένη λίστα θα μεγαλώσει σύντομα...

Από κει και πέρα, υπάρχουν και οι πρώτες αντιδράσεις των Πολιτικών της χώρας. Ο Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε κατά τη διάρκεια συνόδου κορυφής ότι αξιολόγηση ακόμα δεν μπορεί να γίνει. «Η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη και μόλις έχω στα χέρια μου περισσότερα στοιχεία, θα μπορέσω να αξιολογήσω την κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής και πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής (με μεγάλη θητεία μεταξύ άλλων σε Γασλατασαράι και Ίντερ), ο Χακάν Σουκούρ, μίλησε για σοβαρές κατηγορίες. «Ποινικές διώξεις δεν έχουν ακόμα ασκηθεί. Όμως πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι νικητής από όλη αυτή την επιχείρηση πρέπει να βγει το τουρκικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να περιμένουμε τη δικαστική διαδικασία για να βγάλουμε συμπεράσματα, είναι ακόμα νωρίς», δήλωσε ο 40χρονος.

Ο πρόεδρος της Φενερμπαχτσέ ήταν από τους πρώτους που συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Έπειτα από μία ημέρα στο κρατητήριο και αφού δήλωσε αθώος, ένιωσε ενοχλήσεις και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ ο Αζίζ Γιλντιρίμ είναι διαβητικός και από εκεί προήλθε η αδιαθεσία. Έπειτα από περίπου 2,5 ώρες παρουσίας του στο νοσοκομείο αποχώρησε μέσα σε αποθέωση από τους οπαδούς της Φενέρ που τον περίμεναν και επέστρεψε στο κρατητήριο.

Στο μεταξύ κυκλοφορεί από το βράδυ της Κυριακής και ο πρώτος διάλογος, βάσει του οποίου υπάρχουν και οι υποψίες για το παιχνίδι της Σιβασπόρ με τη Φενερμπαχτσέ την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, όπου η Φενέρ νίκησε με 4-3 και κατέκτησε το πρωτάθλημα.

- Ελα, τι κάνεις; Τι καιρό κάνει στο Σίβας;

- Ασε, έχει πολύ ζέστη. 34 βαθμούς σου λέω.

- Ναι, ναι... Σίγουρα τόσο ζέστη έχει;

- Ναι, αδελφέ μου... Αλλά κατά τη διάρκεια του ματς ίσως υπάρχουν ανατροπές και αλλαγές θερμοκρασίας. Θα το δεις...

Η... μετάφραση λέει ότι οι 34 βαθμοί που ακούγονται σημαίνουν 3-4 σκορ και οι αλλαγές θερμοκρασίας έχουν να κάνουν με την εξέλιξη του αγώνα: 0-1, 1-1, 1-2, 1-3, 2-3, 2-4 και στο 90' 3-4.

http
Keywords
Τυχαία Θέματα