Μια άγνωστη γενοκτονία​

Η Νότια Αφρική κατά την εποχή του Απαρτχάιντ δεν ήταν το φρικτό κράτος που περιέγραφαν τα συστημικά ΜΜΕ. Αλλιώς γιατί όλοι όσοι είχαν φυλετικό ή οικονομικό πρόβλημα στις γύρω χώρες, κατέφευγαν εκεί; Σίγουρα δεν ήταν τέλειο κράτος δικαίου, όμως στην διάρκεια της δεκαετίας του 1980 είχε μπει σε μια πορεία δημοκρατικοποίησης και ισότητας για όλους.

Όμως σύμφωνα με τον Νόαμ Τσόμσκι, οι διαδηλώσεις ενάντια στο απαρτχάιντ προωθούντο από .........
τις
μεγάλες δυτικές εταιρείες που ήθελαν καινούργιους πελάτες σε μια χώρα που άλλαζε από παραδοσιακή κοινωνία (αγροκτήματα και εξόρυξη διαμαντιών κ.λπ.), σε μια κοινωνία καταναλωτών, βασισμένη στην βιομηχανική παραγωγή. Όπως λέει και ο ίδιος: «Για τον Καπιταλισμό η απόλυτη ιδιότητα του ανθρώπου είναι αυτή του παραγωγού και καταναλωτή, εναλλάξιμα γρανάζια που καταναλώνουν ό,τι σκουπίδι παράγεται. Οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα που τους κάνει να ξεχωρίζουν, όπως ταύτιση με βάση την Φυλή, είναι για τον Καπιταλισμό αναποτελεσματική, αν όχι ενοχλητική».

Εκείνο όμως που προτιμούν να ξεχνούν όλοι αυτοί οι «προοδευτικοί» λευκοί, είναι ότι ο Μαντέλα και οι συναγωνιστές του στο «Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο» (ANC) είναι κομμουνιστές. Ο ίδιος ο Μαντέλα είχε γράψει ένα εγχειρίδιο με τίτλο «Πώς να γίνεις καλός κομμουνιστής». Εκεί διαβάζουμε: «Κάτω από μια Κομμουνιστική Κυβέρνηση, η Νότια Αφρική θα είναι η χώρα της αφθονίας. Τα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα θα σταματήσουν να υπάρχουν μόνο για τους λευκούς. Θα είναι εξ’ ίσου μοιρασμένα σε λευκούς και μη-λευκούς».

polemosgenel.blogspot.com
Keywords
Τυχαία Θέματα