Μέτρα- σοκ σε όλο τον τύπο

Ένα είναι το καυτό θέμα που κυριαρχεί σήμερα στον τύπο: Τα νέα μέτρα-σοκ που θέτει σε ισχύ η κυβέρνηση.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:....


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εξεταστική για το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ύστερα από τις αλλεπάλληλες
αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για τη μεθοδολογία που ακολούθησε η ΕΛΣΤΑΤ για να παρουσιάσει το έλλειμμα της χώρας, η Ν.Δ. ύψωσε χθες τη σημαία για τη διερεύνηση καταγγελιών και ευθυνών όπου και αν υπάρχουν".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Θυσίες στο βωμό της τρόικας ενώ πάμε ολοταχώς για ανεξέλεγκτη χρεωκοπία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στο σφαγείο της Τρόικας, η κυβέρνηση προχώρησε χθες στο πρώτο μακέλεμα συνταξιούχων και εργαζομένων στο Δημόσιο με μέτρα τα οποία εντάσσει το πλαίσιο της περιβόητης αναθεώρησης του μεσοπρόθεσμου, χωρίς να τα εξαντλεί σε μια δόση - που σημαίνει ότι μετά και το νέο γύρο διαπραγματεύσεων του υπουργού Οικονομικών με τους Τροϊκανούς το Σαββατοκύριακο το πιθανότερο είναι να ανακοινωθούν κι άλλα".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Κόλαση με τον Γιώργο σε... εφεδρεία".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ληστεία μετά φόνου (η πρώτη δόση). 30.000 απολύσεις στο Δημόσιο μέχρι τέλους του χρόνου. Στις 5.000 κατεβαίνει το αφορολόγητο (θα πληρώνουν ακόμα και οι... υψηλόμισθοι των 400 ευρώ!). Αγριες περικοπές σε κύριες συντάξεις, πρόωρες (κάτω των 55) και εφάπαξ. Κρύφτηκε το «δίδυμο της συμφοράς», με γραπτό κείμενο ανακοινώθηκαν τα μέτρα".

ΕΘΝΟΣ: "Ιλιγγος για μισθωτούς - συνταξιούχους".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δραματικές επιπτώσεις στο εισόδημα εργαζομένων και συνταξιούχων επιφέρει το νέο πακέτο μέτρων, που θέτει σε ισχύ η κυβέρνηση. Προκαλούν ίλιγγο σε περισσότερα από 5 εκ. νοικοκυριά. Κρίθηκαν απαραίτητα για την εξασφάλιση της έκτης δόσης και την εκταμίευση του νέου δανείου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ελληνοτουρκική συνομοσπονδία: «όραμα» του τεκτονισμού!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η θεωρία του ελληνοτουρκισμού παραμένει σε πολύ μεγάλο βαθμό «παρεξηγημένη» στην Ελλάδα, εφόσον έχει ταυτιστεί από διάφορους κύκλους με την «τουρκολαγνεία», την εθνική υποτέλεια στον «νεοοθωμανισμό», ενώ έχει καταστεί συνώνυμη ακόμα και της εθνικής προδοσίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Φόρος από τα 350 ευρώ το μήνα!".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "φόρο εισοδήματος αμόμη και για όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας (6.500 ευρώ, Eurostat) επιφύλαξε η κυβέρνηση, η οποία ρίχνει το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ, κόβει μισθούς και συντάξεις, στέλνει στην ανεργία αμέσως 30.000 δημοσίους υπαλλήλους του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα μέσω της εργασιακής εφεδρείας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Επιδρομή χωρίς έλεος. Αφαντοι Παπανδρέου - Βενιζέλος".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με μία γραπτή ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου, «άφαντους» τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών και με τα σενάρια πρόωρων εκλογών να «τρέχουν», η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες νέα μέτρα - σοκ".
Keywords
Τυχαία Θέματα