Μείναμε από ταξί, θα μείνουμε και από γιατρούς!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ταχύτητα και αποτελεσματικότητα: Αυτές οι δύο λέξεις κυριαρχούν από χθες στο πολιτικό λεξιλόγιο της κυβέρνησης, με τον μεν πρωθυπουργό να ζητά επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου κατά την συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, τον δε υπουργό των Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να ζητά - πρώτος αυτός – το ίδιο από το βήμα της Βουλής.

Δεδομένου δε ότι ο κ. Βενιζέλος
δήλωσε χθες πως ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος είναι οι πιο κρίσιμοι μήνες, μπορούμε να πούμε ότι.....
σε αντίθεση με πέρσι τέτοιο καιρό – όταν ο πρωθυπουργός… απενοχοποίησε τις διακοπές των υπουργών του, καλώντας τους να ξεκουραστούν, διότι... εργάστηκαν σκληρά (τα αποτελέσματα τα βλέπουμε φέτος) – αυτό το καλοκαίρι συμβαίνει, με μοιραία καθυστέρηση, το ακριβώς αντίθετο.

Έτσι, ο κ. Παπανδρέου χρειάστηκε να ξαναθυμίσει στους υπουργούς τις επιστολές του της προηγούμενης εβδομάδας, με τις οποίες τους υπενθύμιζε τις άμεσες υποχρεώσεις τους και τις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου.

Στον Βενιζέλο μέσω… Καρατζαφέρη και Γερμανίας

Καθώς, όμως, ο κ. Παπανδρέου ούτε τότε, αλλά ούτε και τώρα, έχει αισθανθεί την ανάγκη να υπενθυμίσει στον υπουργό Μεταφορών την υποχρέωσή του να μην προκαλεί βλάβη στην εθνική οικονομία, χθες το θέμα ετέθη – εικάζουμε πως είχαν συνεννοηθεί λίγο πριν στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους – από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη, προς τον υπουργό των Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Τι θα γίνει με τα ταξί;», ρώτησε από το βήμα της Βουλής τον κ. Βενιζέλο ο κ. Καρατζαφέρης, μια και ο υπουργός φαίνεται ότι αναζητά τα αναγκαία στηρίγματα για να παρέμβει. Στηρίγματα που μέχρι στιγμής δεν του έχουν προσφερθεί από τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης.

Την ίδια ώρα και η Νέα Δημοκρατία, δια του βουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, ζητούσε ευθέως την παρέμβαση Βενιζέλου.

Εν αναμονή της αντίδρασης του οποίου πάντως, κόλαφος είναι το σχόλιο της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung.

Υπό τον τίτλο «Το θλιβερό και ακριβό παιχνίδι των ταξί», η εφημερίδα παρουσιάζει τις κινητοποιήσεις των ταξιτζήδων στην Ελλάδα που, όπως γράφει, είναι οι πρώτοι εκπρόσωποι μιας κουλτούρας με την οποία έρχονται σε επαφή οι τουρίστες, ως ένα «πολιτιστικό σοκ»!

«Οι ταξιτζήδες αποκλείουν με τα μπλόκα τους αεροδρόμια και γέφυρες, έρχονται στα χέρια με την αστυνομία, καταστρέφουν διόδια ή γραφεία βουλευτών. Για τους τουρίστες είναι εξοργιστικό, εάν π.χ. η πληρωμένη εκδρομή στην Ακρόπολη ματαιώνεται λόγω των μπλόκων. Για τη χώρα όμως που επί τρεις εβδομάδες ζει την απεργία των ταξιτζήδων εν μέσω θερινής σεζόν είναι ένα εξωφρενικά ακριβό και θλιβερό παιχνίδι», γράφει η εφημερίδα, που δεν παραλείπει να… παραλάβει τον κ. Ραγκούση, για τον οποίο γράφει ότι «θέλει προς παραδειγματισμό να ανοίξει πλήρως τον συγκεκριμένο κλάδο».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, όμως, «ο ανηλεής ανταγωνισμός θα ήταν το άλλο άκρο». Γι’ αυτό και «θα βοηθούσε μόνο η ετοιμότητα για συμβιβαστικ
Keywords
Τυχαία Θέματα