Μεγάλο Ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

*Ντεμπούτο Κωστένογλου στον πάγκο της ΑΕΚ
*Με απουσίες ο Ολυμπιακός
* (20.30, novasports 1)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πέτρος Κωνσταντινέας

ΑΕΚ: Η νίκη με 1-0 με γκολ του Μανωλά στις καθυστερήσεις στη Νέα Σμύρνη δεν κράτησε τον....
Μανόλο
Χιμένεθ στην ΑΕΚ.

Μόλις λίγα 24ωρα από τη νίκη επί του Πανιωνίου ο Ισπανός τεχνικός αποτέλεσε παρελθόν από την Ενωση μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις για την καταβολή των δεδουλευμένων του. Η κίνηση της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ έδειξε πως ο Χιμένεθ δεν έφυγε τόσο για αγωνιστικούς όσο για οικονομικούς λόγους, μιας και το συμβόλαιο του ίδιου και των συνεργατών του ήταν βαρύ για την ομάδα, η οποία δεν άργησε να βρει τον αντικαταστάτη του που είναι ο Νίκος Κωστένογλου που έχει συνδυάσει το όνομα του με την τεσσέρα του 2008, όπου ο Ριβάλντο ως ποδοσφαιριστής της Ενωσης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Ο Κωστένογλου βρίσκεται εδώ και 1,5 βδομάδα στην Ενωση και δουλεύει κυρίως στο θέμα της ψυχολογίας των παικτών, έκανε διαδοχικά μίτινγκ με τους Γκούντγιονσεν και Λυμπερόπουλο, από τους οποίους ζήτησε ουσιαστικά να τον στηρίξουν τόσο στην αποψινή δύσκολη πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό όσο και στα επόμενα ματς. Οσο για τον ίδιο, υποστήριξε πως «στο πνεύμα και στο χαρακτήρα του δεν υπάρχει η λέξη εκδίκηση», ΄'οπως σκέφτηκαν πολλοί εν όψει του παιχνιδιού με τους «ερυθρόλευκους» και μετά την περσινή εξάρα στο Καραϊσκάκη, όπου οι Πειραιώτες σφράγισαν και μαθηματικά τον τίτλο.

Οσο για τα προβλήματα, η ΑΕΚ είναι γεγονός πως πάει στο ντέρμπι με κάποιες σημαντικές απουσίες επί των αγωνιστικών, αλλά και ένα βουνό πονοκεφάλους στο οικονομικό ευελπιστώντας πως η άφιξη Νοτιά, που θα παρακολουθήσει πιθανότατα και το ντέρμπι από τις εξέδρες του ΟΑΚΑ, στην Ελλάδα θα φέρει κάποιες λύσεις. Και αυτό το λέμε διότι οι παίκτες πήραν ελάχιστα από τα οφειλόμενα, ενώ το θέμα των επενδυτών παραμένει στάσιμο μετά την αρνητική τροπή των διαπραγματεύσεων με την Petit Chateau. Στα αγωνιστικά, λοιπόν, ο Δέλλας φαίνεται έτοιμος να επιστρέψει μετά από απουσία σχεδόν τριών εβδομάδων, ενώ εκτός παραμένει ο βασικός πορτιέρο, Κωνσταντόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Για το τέσσερα στα τέσσερα στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός, ο οποίος προέρχεται από άλλη μία νίκη με ανατροπή στο Καραϊσκάκη με 2-1 επί του ΠΑΟΚ. Στο 25' ο Μπαλάφας έδωσε το προβάδισμα στο δικέφαλο του Βορρά, όμως οι «ερυθρόλευκοι» ανέτρεψαν την κατάσταση πριν βγει το ημίχρονο. Στο 35' ο Φουστέρ και στο 42' ο Τζιμπούρ σκόραραν δυο φορές και διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Την πίστη του ότι το περσινό 6-0 δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το φετινό ντέρμπι εξέφρασε σε δηλώσεις του στη ψηφιακή πλατφόρμα της NOVA o βασικός κεντρικός αμυντικός των Πειραιωτών, Ολοφ Μέλμπεργκ. Ο Σουηδός στόπερ υποστήριξε πως το αποψινό παιχνίδι θα είναι πιο δύσκολο από το περσινό, ενώ είπε και άλλα ενδιαφέροντα. «Ναι, πρώτα απ' όλα παίζουμε μακριά από την έδρα μας», ήταν η αντίδραση του Μέλμπεργκ στην ερώτηση για το εάν έχο
Keywords
Τυχαία Θέματα