Μέγα θέμα στη Βουλή η κόντρα Παπανδρέου - Ψυχάρη

Οι χθεσινές βολές μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του ΔΟΛ σχετικά με την δανειοδότηση της επιχείρησης από ελληνικές τράπεζες έθεσαν επί τάπητος ένα ακανθώδες θέμα που πέρασε σήμερα το κατώφλι της Βουλής.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης,
με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών καταγγέλλει την έλλειψη ουσιαστικού ελέγχου για τα δάνεια που δίνονται με την εγγύηση μεγαλομετόχων, μέσω θυγατρικών των....
τραπεζών εκτός Ελλάδας σε κάποιες off shore εταιρείες.

Επικαλείται μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση σχετική συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου διαπιστώθηκε ότι στην ουσία δεν υπάρχει κανένας απολύτως ουσιαστικός έλεγχος , ενώ με αφορμή και την έκθεση ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδος για την Proton Bank κάνει λόγο για ύποπτα δάνεια ύψους 470 εκατομμυρίων ευρώ που έδωσε η τελευταία σε υπεράκτιες εταιρείες.

Ο βουλευτής επισημαίνει ότι τέτοιου είδους δανειοδοτήσεις είναι υψηλού ρίσκου, με εξαιρετικά μεγάλο χρονικό ορίζοντα αποπληρωμής , με αυξημένο κεφάλαιο πληρωτέο στη λήξη μέχρι και στο 100% όπως και δυνατότητα παράτασης τους ενώ με δεδομένο ότι σε off shore εταιρείες δεν κατονομάζεται το φυσικό πρόσωπο-δικαιούχος δε αποκλείεται αυτό να υποδηλώνει ξέπλυμα χρήματος.

Ο κ. Παπαδημούλης ζητά να μάθει από τον Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, για ποιο λόγο εξαιρέθηκαν τέτοιου είδους δάνεια από τον έλεγχο της Black Rock , πόσα είναι αυτά που δόθηκαν από ελληνικές τράπεζες σε off shore, σε τι ποσό ανέρχονται και ποιες είναι οι επισφάλειες τους.

http://briefingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα