Μέγα παραγγελία 84 F-15 SA από την Σαουδική Αραβία στην Boeing

Την μεγαλύτερη παραγγελία μαχητικών αεροσκαφών F-15 των τελευταίων ετών πρόκειται να
σφραγίσει με την επίσημη ανακοίνωση από τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα η
εταιρεία Boeing.

Πρόκειται για την κατασκευή 84 νέων αεροσκαφών F-15SA και τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων F-15S που η Αεροπορία της.....
Σαουδικής Αραβίας διαθέτει. Η συγκεκριμένη παραγγελία εκκρεμούσε για περισσότερο από ένα χρόνο και σύμφωνα με πληροφορίες από τις ΗΠΑ είναι
πλέον ζήτημα ωρών η επίσημη ανακοίνωση
της από τον Αμερικανό πρόεδρο.

Η παραγγελία αυτή ύψους περίπου 30 δις δολαρίων θα υλοποιηθεί σε βάθος χρόνου 10-15 ετών και θα δώσει θέσεις εργασίας σε χιλιάδες αμερικανούς εργαζόμενους. Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική υπηρεσία Defense Security Cooperation Agency είχε ενημερώσει το Κογκρέσο στις 20 Οκτωβρίου του 2010 για την πρόθεση της αμερικανικής κυβέρνησης να πωλήσει τα αεροσκάφη αυτά στη Σαουδική Αραβία, έκτοτε όμως η παραγγελία δεν έχει προχωρήσει.

Τα νέα αεροσκάφη θα διαθέτουν ραντάρ APG-63(V)3 AESA της Raytheon, βλήματα AIM-120C7 AMRAAM AIM-9X Sidewinder, ενώ το σύστημα αυτοπροστασίας του αεροσκάφους θα είναι κατά πάσα πιθανότατα της BAE Systems. Το τελευταίο σύστημα αποτελεί μέρος της διαμόρφωσης του αεροσκάφους F-15SE Silent Eagle.

Τα νέα όμως αεροσκάφη της Σαουδικής Αραβίας δεν φαίνεται να διαθέτουν τις βελτιώσεις που διαθέτουν τα F-15SE Silent Eagle όπως χαρακτηριστικά stealth στη σχεδίαση, και εσωτερικούς χώρους μεταφοράς οπλισμού.

Με την αγορά αυτή η Αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας θα αποκτήσει ένα πανίσχυρο στόλο αποτελούμενο από 154 F-15 SA, 105 F-15 C/D, και 71 Typhoon μία δύναμη χωρίς ουσιαστικά κάποιον αντίπαλο σε ολόκληρη την περιοχής της Μέσης Ανατολής με εξαίρεση φυσικά το Ισραήλ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα