Με τις φωνές δεν κρύβεται η αλήθεια.

Γράφει ο Παναγιώτης Κοκκόρης
Οικονομολόγος
Υποψήφιος Βουλευτής Της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης

«Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» λέει η παροιμία και ο ελληνικός λαός με τη σοφία του καταγράφει για άλλη μια φορά την πραγματικότητα σε σχέση με την υποκριτική συμπεριφορά εκείνων που είναι ένοχοι, αλλά επιχειρούν με το θόρυβο να σκεπάσουν την αλήθεια. Οι παροιμίες αποκτούν μια τραγική διάσταση όταν έχουν σχέση με την καθημερινότητα μας, όταν συναντώνται στην....
πολιτική.
Εν
προκειμένω τα όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προβληματίζουν και προκαλούν απορία! Εμφανιζόμενος να αγνοεί τα μοιραία λάθη του που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο ετήσιο Συνέδριο της Google «Zeitgeist» στο Λονδίνο, επισήμανε ότι «το πρόβλημα της Ελλάδας είναι και ευρωπαϊκό, και βιάστηκε να προσθέσει ότι «εξαρχής είχα τονίσει ότι ως Έλληνες πρέπει να αναλάβουμε πλήρως την ευθύνη των αποτυχιών μας».
Προκαλεί αλγεινή εντύπωση η συμπεριφορά του πρώην αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, καθώς δίνει την εντύπωση ότι είναι με το μέρος των δανειστών μας (χρησιμοποιούν περίπου τα ίδια επιχειρήματα για να μας. συνετίσουν) και όχι του λαού, αλλά είναι παράλληλα και δείγμα της ξύλινης λογικής ενός αμετανόητου πολιτικού συστήματος.
Ο Γιώργος Παπανδρέου όχι μόνο κατηγορεί εμμέσως και συλλήβδην ολόκληρο τον ελληνικό λαό, αλλά επιχειρεί να του φορτώσει πλήρως την ευθύνη για τους δικούς του, ασυνάρτητους χειρισμούς.
Με τη σκιά της οικονομικής κρίσης να σκεπάζει τα πάντα, την υπερχρεωμένη οικογένεια, τον άνεργο και τον επιχειρηματία να ασφυκτιούν και να βιώνουν την αβεβαιότητα, οι εικόνες ορισμένων πολιτικών που εξακολουθούν να ζουν μέσα στα «γυάλινα παλάτια» τους, προβληματίζουν και προκαλούν απέχθεια στον ελληνικό λαό.
Για όλους όσοι δεν το κατάλαβαν -και πολύ φοβάμαι ότι αυτό αφορά και αρκετούς ψηφοφόρους- το πολιτικό σκηνικό άλλαξε ριζικά, δραματικά, οριστικά μετά από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Σε καταστάσεις κρίσης και χαλασμού, όπως αυτή που βιώνουμε στη χώρα μας με αφορμή την πρωτοφανή οικονομική κρίση, ο ηγέτης, ο πολιτικός, όχι μόνο δεν έχει δικαίωμα να ξεχνάει, αλλά οφείλει να ασκεί βασανιστικά τη μνήμη του, να βγαίνει από το ασφαλές του καταφύγιο και να έρχεται σε επαφή με την κοινωνία, την αγορά, τους πολίτες.
Αυτό είναι το μήνυμα που φαίνεται να λαμβάνει σοβαρά υπόψη του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς που επιμένει με συνέπεια σε λύσεις πολιτικής ηθικής, αξιοπρέπειας και ρεαλισμού: σε προστασία των ασθενεσ
Keywords
Τυχαία Θέματα