Ματαιώνεται η εκλογή Μητροπολίτη Ζακύνθου

Το είπαμε πρώτοι και σήμερα επιβεβαιωνόμαστε. Είδε κι απόειδε ο πρώην Ζακύνθου κ. Συνετός, ότι δεν του βγαίνουν τα κουκιά για να εκλέξει τον διάδοχό του, τον εκλεκτό του επίσκοπο Φωτικής Διονύσιο και με το αιτιολογικό ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμη το προεδρικό διάταγμα της κένωσης της Μητρόπολης Ζακύνθου, ματαιώνεται η εκλογή! Προς τούτο εξεδόθη από τη Σύνοδο δελτίο τύπου με το οποίο ανακοινώνεται η ματαίωση της εκλογής. Ωστόσο τόσο σε επίπεδο Ιεραρχών, όσο και σε επίπεδο νομικών κύκλων συζητείται έντονα το θέμα αυτό.
Αφού ο Ζακύνθου κ. Συνετός παραιτήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου,
φυσικό ήταν να μην....
έχει εκδοθεί ακόμη το διάταγμα κι έτσι να υπήρχε νομικό πρόβλημα-κώλυμα για την εκλογή. Δεν το είχαν καταλάβει και προβλέψει, με αποτέλεσμα να εκτίθενται η Ιεραρχία με αυτόν τον τρόπο και προσωπικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Ένα δεύτερο σενάριο που κυκλοφορεί για να «ντύσει» την ανακολουθία αυτή,, είναι το γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος κάνει πίσω γιατί φοβάται ότι με τη σπουδή που ακολουθεί κινδυνεύει να χάσει την εκλογή Ζακύνθου αλλά και να μην καταφέρει να εκλέξει τον πρωτοσύγκελο π. Γαβριήλ σε επίσκοπο.
Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου τον εγγράφει στον κατάλογο των εκλόγιμων και την Παρασκευή τον εκλέγει! Τέτοιο σκάνδαλο δεν έχει ξαναγίνει στην εκκλησία, γι΄αυτό και μερίδιο της αγανάκτησης των Ιεραρχών κατά του Ζακύνθου το εισπράττει και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος.

http://www.kentrinews.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα