Μας γέμισες ψέματα Δήμαρχε Ξάνθης και για την κεντρική πλατεία

Το κεφάλαιο της κεντρικής πλατείας της Ξάνθης μετά την ενοποίηση της πλατείας Διοικητηρίου, της πλατείας Βασιλέως Γεωργίου και μεγάλων τμημάτων των δρόμων πέριξ αυτών δεν έχει κλείσει.

Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή δεν έχει παραλάβει από την εργολήπτρια εταιρία το έργο το οποίο κανονικά βάσει των αποφάσεων του.....
δημοτικού συμβουλίου θα έπρεπε να παραληφθεί το αργότερο αρχές Δεκεμβρίου του 2010. Από τη δημοσιογραφική έρευνα καταγράφεται έως και σήμερα ότι το έργο της κεντρικής πλατείας δεν έχει παραληφθεί από τον δήμο Ξάνθης. Να θυμίσουμε ότι τον Αύγουστο του 2010 σε συνεδρίαση
του δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκε η δίμηνη παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας που ήταν το τέλος Σεπτεμβρίου του 2010, πράγμα που σημαίνει ότι έπρεπε να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να παραδοθεί το έργο από την εργολήπτρια εταιρία στον Δήμο Ξάνθης.

Επίσης να θυμίσουμε, μέτοχος της εταιρίας και σημαίνον στέλεχος της είναι ο αναπληρωτής δημάρχου αντιδήμαρχος επί των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών κος Δημήτρης Μπένης. Από αρχές Δεκεμβρίου του 2010 έως και σήμερα το έργο δεν έχει παραληφθεί από τον δήμο Ξάνθης πράγμα που εγείρει κατά την εκτίμηση μηχανικών και νομικών κύκλων, με τους οποίους συζητήσαμε, αστικές, ποινικές και διοικητικές ευθύνες επιμεριζόμενες κατά περίπτωση σε υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και την πολιτική ηγεσία του δήμου Ξάνθης.

Έχει πληρωθεί η ανάδοχος εταιρία;
Γιατί κε Δήμαρχε, κε Μιχάλη Στυλιανίδη δεν παραλαμβάνεται το έργο; Μήπως γιατί δεν έχουν τακτοποιηθεί οικονομικές εκκρεμότητες πέραν των συμβατικών οικονομικών υποχρεώσεων που είχε το νομικό πρόσωπο του δήμου προς την εργολήπτρια εταιρία; Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι σε μια προσπάθεια “κλεισίματος” του θέματος, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο τον Δεκέμβριο του 2010 δεν υπερψηφίστηκε το ποσό το οποίο ανέρχεται σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ και απαιτεί η εργολήπτρια εταιρία από τον δήμο Ξάνθης για, όπως ισχυρίζεται, έργα που κατασκεύαζε με προφορική εντολή στην οδό 4ης Οκτωβρίου, δρόμος που ένα τμήμα του πια αποτελεί τμήμα της νέας πλατείας, το δε άλλο εξυπηρετεί αυτήν.


Το ερώτημα που δεν έγινε σαφές, πλήρως, είναι εάν υπάρχει σύννομη απόφαση των θεσμοθετημένων οργάνων του δήμου με έγκριση της περιφέρειας για τη συμπληρωματική κατασκευή αυτών των έργων στην 4ης Οκτωβρίου, εάν υπήρχε προκήρυξη και όλα τα σχετικά τα οποία ορίζει η νομοθεσία, ή εάν οι όποιες οικονομικές απαιτήσεις σήμερα της κατασκευάστριας εταιρίας εδράζονται σε προφορικές εντολές ανάθεσης. Αυτές όμως δεν έχουν διευκρινιστεί. Δόθηκαν από έναν απλό υπηρεσιακό παράγοντα ή από τον δήμαρχο Ξάνθης ή από τον δήμαρχο και τους στενούς του συνεργάτες;

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε ότι στενός συνεργάτης του δημάρχου, μετέπειτα αναπληρωτής του, εμπλεκόμενος άμεσα με την κατασκευάστρια εταιρία και τότε και σήμερα, εξ’ όσων γνωρίζουμε, χωρίς να διαψευστεί είναι ο κος Δημήτρης Μπένης.

Εάν δεν υπάρχει απόφαση υπηρεσιακού οργάν
Keywords
Τυχαία Θέματα