«Μαλλιά κουβάρια» στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το ...άνοιγμα Λοβέρδου

Της ...συγκυβέρνησης γίνεται σε ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν.Δ μετά τα όσα υποστήριξε ο Ανδρέας Λοβέρδος, περί μετεκλογικής συνεργασίας των δυο κομμάτων ακόμη και με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.
Μετά μάλιστα και τα σενάρια ότι η νέα ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ υπό τον Βαγγέλη Βενιζέλο τα έχει βρει με τη Συγγρού οι
φωτιές του υπουργού υγείας φούντωσαν το.....
πολιτικό σκηνικό.

Συνεργάτες του Βαγγέλη Βενιζέλου άφηναν να εννοηθεί ότι ο αντιπρόεδρος δεν λέει όχι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά είναι κάτι που ο ίδιος …ως μελλοντικός ηγέτης της παράταξης θα αποφασίσει τις μεγάλες στρατηγικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ και κυρίως οι απαντήσεις στα ερωτήματα «ποιος, από ποιον και προς ποια κατεύθυνση θα κυβερνηθεί η χώρα θα διατυπωθούν με πολλή μεγάλη σαφήνεια προεκλογικά αλλά ως αποτέλεσμα μιας συλλογικής επεξεργασίας η οποία θα γίνει αμέσως μετά την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Σε κάθε περίπτωση η πρόταση θα είναι εθνικά υπεύθυνη, πολιτικά συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη και προοδευτική» τόνιζαν με νόημα χωρίς ωστόσο να δίνουν διάσταση δυσφορίας με τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Μάλιστα από το στρατόπεδο του υπουργού υγείας έσπευδαν να διευκρινίσουν, ότι οι δυο τους τα λένε σε καθημερινή βάση, υπονοώντας ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος ήταν απόλυτα ενήμερος . «Έχουμε συμπορευθεί» τόνιζαν συνεργάτες του.

Λίγη ώρα αργότερα ο Ανδρέας Λοβέρδος επανήλθε στο θέμα επικαλούμενος δήλωση Του Γιάννη Μιχελάκη ο οποίος χαρακτήριζε εκ του πονηρού σενάρια περί συγκυβέρνησης και άλλα τινά. «Η θέση μου είναι κρυστάλλινη: Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα. Για να τη διασφαλίσουμε καλούμαστε και θα καλούμαστε όλοι να κάνουμε κάποιες υπερβάσεις, στην κατεύθυνση που θα μας υποδείξουν οι πολίτες. Ο κίνδυνος πολιτικής αστάθειας δεν αφήνει χώρο για άλλες τακτικές. Και τα δύο κόμματα θα παλέψουμε για τη νίκη. Αυτό, όμως, είναι αυτονόητο κι από όλους οι στιγμές απαιτούν κάτι περισσότερο από κοινοτυπίες» .

Η τοποθέτηση της …συμπόρευσης προκάλεσε την παρέμβαση του Χρήστου Παπουτσή ο οποίος ακόμη δεν έχει διευκρινίσει τις προθέσεις του καθώς ακόμη το …σκέπτεται. «Μια τέτοια προσέγγιση οριοθετεί το πολιτικό στίγμα του Κινήματος και οδηγεί στη συρρίκνωση της κοινωνικής βάσης του ΠΑΣΟΚ. Διαφωνώ πλήρως με αυτή την πρακτική του συμβιβασμού με την ήττα» πρόσθεσε.

ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ 7

Από το πρωί υπήρξε δημοσίευμα ότι οι 6 υφυπουργοί και ένας αναπληρωτής υπουργός του ΠΑΣΟΚ που και παλαιότερα έχουν παρέμβει με κείμενα τους, υπογράφουν νέο κείμενο με το οποίο ζητούν την παράταση του βίου της κυβέρνησης, κάτι που έχουν κάνει σε παλαιότερο κείμενο τους, αλλά και την εκλογή νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από ένα έκτακτο συνέδριο και όχι από τη βάση.

Το εν λόγω κείμενο προκάλεσε ακόμη και την αντίδραση του Γιάννη Μιχελάκη ενώ τα νέα έφτασαν πολύ γρήγορα στην αίθουσα που συνεδρίαζε το υπουργικό συμβούλιο και ένας ένας οι «εμπλεκόμενοι» υπουργοί διέψευδαν την ύπαρξη τέτοιου κειμένου.

«Δεν υπάρχει τέτοιο κείμ
Keywords
Τυχαία Θέματα