"Μαχαίρι" σε δεκάδες φοροαπαλλαγές λόγω της πίεσης στα έσοδα

Σημαντικές φορολογικές επιβαρύνσεις αναμένεται να προκύψουν σε χιλιάδες φορολογούμενους οι οποίοι σήμερα δεν πληρώνουν φόρους ή πληρώνουν λιγότερους φόρους από αυτούς που αναλογούν στα πραγματικά τους εισοδήματα λόγω της χρήσης διαφόρων φοροαπαλλαγών.
Στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόϊκα τίθεται από το οικονομικό επιτελείo της....
κυβέρνησης η επανεξέταση των στόχων του μεσοπρόθεσμου λόγω της βαθιάς ύφεσης που διέρχεται η ελληνική οικονομία. Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο ύφεση θα ξεπεράσει το 4,5%, αλλά
δεν συμμερίζεται το δυσμενές σενάριο για πτώση του ΑΕΠ σε ετήσια βάση κατά 5,3%.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν πρόκειται για διαπραγμάτευση, αλλά για συζήτηση λαμβάνοντας υπόψη ότι για τη διαμόρφωση των στόχων υπήρξε η σύμφωνη γνώμη της Τρόικας. Πρόκειται όπως είπε χαρακτηριστικά για προγνώσεις που δεν έχει κάνει η Ελλάδα μονομερώς, αλλά και συμφωνημένες προγνώσεις βάσει των οποίων θεμελιώθηκε το μεσοπρόθεσμο.

Ο ίδιος από την πλευρά του «ξόρκισε» τη λήψη νέων μέτρων τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι αν εφαρμοστούν όλα τα νέα μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί θα είμαστε στο στόχο μας ή έστω εξαιρετικά κοντά σ΄ αυτόν και αυτό είναι το βασικό θέμα που θα συζητήσουμε με την Τρόικα.

Πάντως, πως το παρόν το υπουργείο Οικονομικών δεν εξετάζει μείωση φορολογικών συντελεστών, αλλά σημαντικές παρεμβάσεις στο θέμα των φοροαπαλλαγών, του εκσυγχρονισμού της φορολογικής διοίκησης και του μηχανισμού είσπραξης κτλ.

Ειδικότερα, σημαντικές φορολογικές επιβαρύνσεις αναμένεται να προκύψουν σε χιλιάδες φορολογούμενους οι οποίοι σήμερα δεν πληρώνουν φόρους ή πληρώνουν λιγότερους φόρους από αυτούς που αναλογούν στα πραγματικά τους εισοδήματα λόγω της χρήσης διαφόρων φοροαπαλλαγών. Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «το ενιαίο εθνικό φορολογικό βάρος πρέπει να κατανέμεται με πιο δίκαιο τρόπο στους πολίτες. Δεν είναι δυνατόν να είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι το μόνιμο υποζύγιο. Δεν είναι δυνατόν από τα 100 δισεκατομμύρια δηλωμένου εισοδήματος φυσικών προσώπων να φορολογούνται μόνο τα 30 δισ. και τα 70 δισ. με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να απαλλάσσονται νομίμως. Άρα, έχουμε να κάνουμε πάρα πολλές εσωτερικές αλλαγές προς την κατεύθυνση της κοινής λογικής και της δικαιοσύνης και αυτές θα λειτουργήσουν και αναπτυξιακά».

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα