ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ: Παραίτηση των Κ.Ο των κομμάτων της αριστεράς ή προσωρινή Επαναστατι​κή κυβέρνηση

Ακόμα και αυτή την ύστατη στιγμή που κάποιοι «βράζουν» τα κόλλυβα των Ελλήνων πολιτών γράφοντας τις τελευταίες λέξεις στον επικήδειο τους , λύσεις μπορούν να βρεθούν.

Αναλυτικά:

Παραίτηση των Κ.Ο όλων των κομμάτων της αριστεράς........
Σύμφωνα με το άρθρο 53 παρ. 2 του Συντάγματος εάν βουλευτική έδρα κενωθεί το τελευταίο έτος πριν λήξει η βουλευτική περίοδος, δηλαδή αν κενωθεί μετά τις 4-10-2012, τότε δεν αναπληρώνεται με αναπληρωματική εκλογή, εφόσον…. οι κενωθείσες έδρες δεν ξεπερνούν τις 60. Επομένως, από τώρα και μέχρι τις 4-10-2012, ακόμα και μια έδρα να κενωθεί είναι
υποχρεωτικό από το Σύνταγμα να γίνει αναπληρωματική εκλογή, διαφορετικά δεν θα υπάρχει νόμιμη σύνθεση του ελληνικού Κοινοβουλίου. (πηγή)

Αν λοιπόν παραιτηθούν τώρα ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ τότε αυτόματα δεν μπορεί να προχωρήσει καμία διαδικασία στη Βουλή, αν δεν γίνουν οι αναπληρωματικές εκλογές για τις κενωθείσες έδρες. Αυτό φυσικά θα βγάλει εκτός χρονοδιαγράμματος την τρόϊκα και το ελληνικό πολιτικό σύστημα και ουσιαστικά θα αναγκάσει το τελευταίο να πάει σε γενικές βουλευτικές εκλογές.
Σαν αποτέλεσμα θα σταματήσουν τον αντιδημοκρατικό και αντιλαϊκό κατήφορο που έχει επιλέξει το πολιτικό σύστημα. Η παραίτηση θα πρέπει να γίνει άμεσα πριν ακόμα υπογραφεί και ψηφιστεί το PSI και η νέα δανειακή σύμβαση που είναι βέβαιο πως θα στείλουν τον εργαζόμενο στον Μεσαίωνα της υποδούλωσης και της εξαθλίωσης.
Προσωρινή Επαναστατική κυβέρνηση

Ίσως να ακούγεται πρωτόγνωρο σε μερικούς, όμως είναι η λύση που είχε προτείνει ο Μίκης Θεοδωράκης πριν μερικούς μήνες σε συνέντευξη του – η οποία επιμελώς «θάφτηκε» από τα ΜΜΕ. Ο στόχος αυτής της κυβέρνησης δεν θα είναι άλλος από το να οδηγήσει την χώρα σε άμεσες εκλογές και κάθε Έλληνας να ασκήσει επιτέλους το συνταγματικό του δικαίωμα. Η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι εκλεγμένη από τους πολίτες επομένως δεν έχει καμία νομιμοποίηση για την λήψη οποιασδήποτε απόφασης πόσο μάλλον να καταστρατηγήσει θεσμούς και διατάξεις οι οποίες έχουν ισχύ μέσα από θεμελιώδη άρθρα του Συντάγματος.
Ήρθε η ώρα όλοι να αναλάβουμε τις ιστορικές ευθύνες μας τόσο τα κόμματα της αριστεράς (εάν έχουν την προθυμία) όσο και οι πολίτες. Εξάλλου επαναστάτης γίνεται αυτός που δεν έχει να χάσει τίποτα..

narkalieutis.blogspot.com
Keywords
Τυχαία Θέματα