ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

του Άδωνι Γεωργιάδη
Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

Σκοπός του παρόντος άρθρου είναι να παρουσιάσουμε το σύνολο του κυβερνητικού μας έργου στον τομέα ευθύνης μου, ώστε οι ψηφοφόροι του ΛΑ.Ο.Σ. να γνωρίζουν επακριβώς πώς μεταχειριστήκαμε την εμπιστοσύνη του Προέδρου μας Γιώργου Καρατζαφέρη, αλλά και την δική τους. Η λογοδοσία των αρχόντων είναι
το πιο βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας.
Σε μένα δόθηκαν με....
ΦΕΚ από τον κ. Χρυσοχοϊδη οι εξής αρμοδιότητες:
Η Γ.Γ. Ναυτιλίας, δηλ. ό,τι αφορά στους τομείς της Ποντοπόρου Ναυτιλίας και Ακτοπλοϊας και Ναυπηγείων κ.λπ.
Η Γ.Γ. Λιμένων, δηλ. ο σχεδιασμός της Κυβερνητικής πολιτικής στα λιμάνια.
Η Γ.Γ. Αιγαίου, δηλ. ό,τι αφορά στο πρώην Υπουργείο Αιγαίου.
Η Αλιεία, που ξέμεινε στο Υπουργείο μετά την διάλυση του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων.
Το μόνο που δεν πήρα, διότι δεν γίνεται για Υφυπουργό είναι η Νομοθετική Πρωτοβουλία.
Από την πρώτη μέρα έως σήμερα εργάστηκα νυχθημερόν, με αυταπάρνηση και άνευ ωραρίου, δείχνοντας σε όλο το προσωπικό, ότι πήγα εκεί για δουλειά. Έως σήμερα πετύχαμε λοιπόν τα εξής:
Α) Συνολικά για το Υπουργείο: Ενώ την πρώτη ημέρα που πήγα βρήκα ένα Υπουργείο εντελώς διαλυμένο, τους υπαλλήλους να τσακώνονται και να μην ξέρουν τί να κάνουν, επανέφερα αμέσως την ηρεμία. Ταυτίστηκα με την επανίδρυση του αυτονόμου και πλήρους Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, με το Λιμενικό, σταματώντας την διαλυτική δράση του ΠΑΣΟΚ. Έτσι η δουλειά άρχισε να βγαίνει. Πρώτη ημέρα που έπιασα δουλειά, αν και δεν είχα ακόμη το δικαίωμα της υπογραφής, πίεσα και λύθηκε το θέμα της Γαύδου και της ελλείψεως ακτοπλοϊκής συνδέσεως με αυτήν.
Β) Για την Γ.Γ. Ναυτιλίας:
α) Σε συνεννόηση με τον κ. Χρυσοχοίδη φτιάξαμε τον νόμο για την πλήρη άρση του Καμποτάζ, ώστε να μπορέσει η χώρα να κερδίσει χρήματα από την Κρουαζιέρα. Ο νόμος θα έχει ψηφιστεί μέσα στον Ιανουάριο.
β) Παρενέβη για την σωτηρία του ελληνικού Νηογνώμονος και ήδη βρήκαμε λύση που έχει δρομολογηθεί.
γ) Ξεμπλόκαρα τον νόμο για την Πειρατεία που εκκρεμούσε από τον Αύγουστο και που έχει ήδη οδηγήσει στην απώλεια πολλών σκαφών από την ελληνική σημαία. Θα είχε ψηφιστεί ήδη εάν δεν είχε εμπλακεί το άλλο συναρμόδιο Υπουργείο. Εν πάσει περιπτώσει ο νόμος προχωρά και θα είναι έτοιμος σύντομα.
δ) Φτιάξαμε Επιτροπή και ολοκληρώθηκε το σχέδιο για την σωτηρία της Ακτοπλοΐας στην οποία εάν δεν παρέμβουμε θα βρεθούμε σε λίγο χωρίς καθόλου πλοία στο Αιγαίο. Με το νέο έτος θα ανακοινώσουμε τις προτεινόμενες παρεμβάσεις.
ε) Ετοιμάζουμε και σε συνεργασία με τον ΟΛΠ πλήρες σχέδιο δράσεως για την Ζώνη του Περάματος, ώστε να βρουν οι άνθρωποι δουλειά.
στ) Εξασφαλίσαμε την αυτονομία του ΝΑΤ που πήγαινε να καταργηθεί.
ζ) Κάναμε τον διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές που είχε επίσης κολλήσει επί μακρόν.
η) Ξεκινάμε προσπάθεια για την μείωση της γραφειοκρατίας για την νηολόγηση πλοίων στην ελληνική σημαία.
θ) Προχωρήσαμε στην εξεύρεση λύσεως σε συνεργασία με την Ένωση Εφοπλ
Keywords
Τυχαία Θέματα