Κυριάκος Μητσοτάκης στο “Nc”: «Να γίνει παρελθόν η αυθαίρετη δόμηση»

Επιμέλεια Κώστας Λασκαράτος

Νέα παρέμβαση Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΝΔ, διαπιστώνει μέσω “newscode”, μετακίνηση της κυβέρνησης «στις θέσεις της ΝΔ», όσον αφορά στο θέμα των αυθαιρέτων και καλωσορίζει εκ νέου την....
κυβερνώσα παράταξη «στη σφαίρα της κοινής λογικής».

«Η ΝΔ
δια του προέδρου της είχε εξαρχής επισημάνει την ανάγκη για δραστική παρέμβαση στο ζήτημα της αυθαίρετης δόμησης», σημειώνει μεταξύ άλλων το γαλάζιο στέλεχος, υπογραμμίζοντας εμμέσως πλην σαφώς πως η επερχόμενη «συναίνεση», στο ζήτημα των αυθαιρέτων, φέρει και την υπογραφή του Αντώνη Σαμαρά. Η επισήμανση αυτή, λαμβάνει μάλιστα άλλη σημασία, έπειτα από μια εβδομάδα, όπου πολύς λόγος έγινε για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νόμο πλαίσιο για την Τριτοβάθμια και την πιο «συναινετική διάθεσή του», απέναντι στο νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου.

Ο κος Μητσοτάκης, με αποκλειστική του δήλωση στο ‘‘newscode’’, υπογραμμίζει ακόμη πως η μείωση των τελών διατήρησης, τόσο για τα χαμηλά εισοδήματα, όσο και για τα παλαιότερα αυθαίρετα κτίσματα, αποτελούν προτάσεις της ΝΔ, τις οποίες υιοθέτησε τελικά η κυβέρνηση.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Μέχρι και πριν από 6 μήνες η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρνιόταν πεισματικά κάθε συζήτηση για τη ρύθμιση του τεράστιου προβλήματος των αυθαιρέτων κατασκευών στη χώρα μας. Σήμερα σπεύδει να φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Καλωσορίζουμε το κυβερνών κόμμα στη σφαίρα της κοινής λογικής. Η ΝΔ δια του προέδρου της είχε εξαρχής επισημάνει την ανάγκη για δραστική παρέμβαση στο ζήτημα της αυθαίρετης δόμησης. Με τρόπο δίκαιο, αποτελεσματικό, που να παρέχει ασφάλεια δικαίου και να λαμβάνει υπόψη τη νομολογία του Ανώτατου Δικαστηρίου. Αλλά κυρίως με τρόπο που να διασφαλίζει ότι δεν θα δημιουργηθεί και πάλι μια νέα γενιά αυθαιρέτων στο μέλλον.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος με το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή έρχεται πολύ κοντά στις θέσεις της ΝΔ. Είναι θετικό το γεγονός ότι έκανε δεκτές παρατηρήσεις μας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής σχετικά με τη μείωση των τελών διατήρησης για τα χαμηλά εισοδήματα, καθώς και για τα παλαιότερα αυθαίρετα κτίσματα.

Στη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής το κόμμα μας θα συνεχίσει να εργάζεται για μια λύση που θα λαμβάνει υπόψη την πραγματικότητα όπως έχει διαμορφωθεί, θα φέρνει έσοδα στο ελληνικό δημόσιο, αλλά θα χαράζει και μια ξεκάθαρη κόκκινη γραμμή ώστε το ζήτημα της αυθαίρετης δόμησης να γίνει πια παρελθόν για την πατρίδα μας».

http://www.newscode.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα