Κυνική ομολογία, οι στόχοι των αποκρατικοποιήσεων ήταν ατεκμηρίωτοι

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η υπόθεση του Ελληνικού, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, Γ. Κουκιάδη, ο οποίος σε ραδιοφωνική συνέντευξή του παρατήρησε ότι οι στόχοι για τις αποκρατικοποιήσεις έως το τέλος του 2011, όπως είχαν τεθεί, ήταν ατεκμηρίωτοι.
Πλέον, υποστήριξε, «και αυτή είναι η συμβολή του Ταμείου που ξεκίνησε μια διαδικασία με εμπειρογνώμονες- μπορεί να....
αποτυπωθεί η πραγματικότητα με τρόπο πιο τεκμηριωμένο και αυτό αναγνωρίζεται και από την τρόικα και την
Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Όπως επεσήμανε ο κ. Κουκιάδης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Bήμα FM, «δεν αρκεί να πάρεις μια πρόταση και να βγεις στην αγορά. Αν ήταν έτσι, θα μπορούσαμε να κάνουμε κάθε εβδομάδα μια αποκρατικοποίηση. Πρέπει να μπουν σύμβουλοι που θα εκτιμήσουν τα οικονομικά στοιχεία κάθε επιχείρησης. Πρέπει να γίνει έρευνα στην αγορά, τι ενδιαφέρον υπάρχει. Να λυθούν τα νομικά προβλήματα. Να αξιολογηθεί από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Ταμείου εάν είναι εύλογες οι διαδικασίες. Αυτά δεν γίνονται τηλεφωνικώς. Και έχουν προθεσμίες. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τι χρονικό πεδίο έχει η υλοποίηση κάθε σχεδίου».

Ο κ. Κουκιάδης επανέλαβε ότι πλέον θα υπάρχουν τεκμηριωμένοι στόχοι, ωστόσο προειδοποίησε ότι υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες στην αποκρατικοποίηση και την πώληση περιουσιακών στοιχείων: «Δεν είναι μόνο να υπάρχει κάποιος να το αγοράσει. Πρέπει να υπάρχει και ένα σχέδιο. Το Ταμείο έχει μια ευθύνη: με βάση τους εμπειρογνώμονες που έχει προσλάβει, να βρει τα συγκεκριμένα στοιχεία για κάθε επιχείρηση ή κάθε ακίνητο. Μπορεί να γίνει αξιοποίηση με ένα ευτελές ποσό; Αλίμονο (βάζουμε ως μίνιμουμ ένα ποσό). Η αξία προσδιορίζεται με πολλούς συντελεστές (όχι μόνο με τη χρηματιστηριακή αξία) και αυτό είναι δουλειά των εμπειρογνωμόνων». «Δεν θα μας πουν δηλαδή "θα πάρετε 200 εκατομμύρια". Θα πει (σ.σ. η ομάδα εμπειρογνωμόνων) ότι θα πάρουμε από τόσο μέχρι τόσο και τι λέει η αγορά», εξήγησε και συμπλήρωσε λέγοντας πως αν δεν φέρει εις πέρας τη διαδικασία το Ταμείο, θα υπάρξουν άλλες εξελίξεις.

Όσο για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, δήλωσε ότι η διαδικασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς: «Τα σχέδια αξιοποίησης τα επεξεργάζεται το Ταμείο και κάθε μέρα οι διαδικασίες τρέχουν. Φιλοδοξία είναι να υπάρχει μια ολοκληρωμένη πρόταση μέσα στο 2011. Αυτό θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, αλλά αυτή είναι η φιλοδοξία», σημείωσε.


http://www.dailynews24.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα