Κρίσις Οικονομική ή κρίσις του Θεού;

Μία οικονομική ανάλυσις εις βάθος διά την οικονομικήν κρίσιν τόσον εις την Ελλάδα και τας επιπτώσεις της εις χιλιάδας ανθρώπους όσον και εις άλλας χώρας με αναφοράς εναντίον του Κράτους, των διεθνών χρηματοπιστωτικών οίκων, της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και της Τριμερούς Επιτροπής. Παραλλήλως με αναφοράς εις την Παλαιάν και Καινήν Διαθήκην, εις τους Μεγάλους Πατέρας της Εκκλησίας, εις τους Ψαλμούς, εις προφήτας και συγχρόνους Αγίους αποδεικνύει ότι η κρίσις είναι κρίσις του Θεού.

Εις μίαν συγκλονιστικήν
ανάλυσιν διά την....
οικονομικήν κρίσιν, την οποίαν θα εζήλευε και ο καλύτερος οικονομολόγος ή και υπουργός προέβη ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ κατά την διάρκειαν ομιλίας του εις ημερίδα του Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων, η οποία επραγματοποιήθη την 19ην Νοεμβρίου, εις το Πνευματικόν Κέντρον Παναγίας Μπεντεβή, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου. Ο Μητροπολίτης ανέλυσε τας επιπτώσεις εκ της κρίσεως εις την κοινωνίαν και εις την χώραν, ανεφέρθη εις τον Διεθνή παράγοντα, την μετανάστευσιν των Ελλήνων εις το έξωτερικόν, εις τον άθλιον ρόλον των διεθνων χρηματοπιστωτικών οίκων, εις το ενδεχόμενον καταρρεύσεως της Ευρωζώνης και επιστροφής εις την δραχμήν, εις την Λέσχην Μπίλντερμπεργκ, εις την Τριμερή Επιτροπήν, εις τους φορολογικούς παραδείσους, εις τους οποίους φυγαδεύουν τα χρήματά των οι Έλληνες (μαύρο χρήμα ως επί το πλείστον) εις τας «Μαύρας Τρύπας» των χρηματιστηρίων, την ανεργίαν, την αποβιομηχάνιση κ.λπ. Ο Σεβασμιώτατος, όμως, απέδειξεν ότι η παρούσα οικονομική (ελλαδική, ευρωπαϊκή και αμερικανική) κρίσις είναι πρωτίστως κρίσις του Θεού. Αι αποδείξεις είχον αναφοράς και παραπομπάς εις την Παλαιάν και Καινήν Διαθήκην, εις τον Ευαγγελιστήν Ματθαίον, εις τον Απόστολον Παύλον, εις τον Μέγαν Βασίλειον, εις τον Προφήτην Ησαΐαν, εις τον Άγιον Ιωάννην τον Χρυσόστομον, εις τους Ψαλμούς, εις τον Άγιον Γρηγόριον τον Θεολόγον και εις τον σύγχρονον Άγιον, τον Επίσκοπον Ζίτσης και Αχρίδος Νικόλαον Βελιμίροβιτς κ.λπ.

Η ομιλία του Σεβασμ. Προικοννήσου Ιωσήφ

Το πλήρες κείμενον της ομιλίας του Σεβ. Μητροπολίτου Προικοννήσου κ. Ιωσήφ διά την οίκονομικήν κρίσιν έχει ως ακολούθως:

«Σεβασμιώτατε, Αγαπητοί πατέρες και αδελφοί, Κύριε Πρόεδρε του Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων, Αγαπητοί συνάδελφοι Θεολόγοι!

Κατ’ αρχήν ευχαριστώ θερμότατα τον Σύνδεσμό σας για την ευγενή πρόσκληση να είμαι σήμερα ανάμεσα σας ως ομιλητής, καθώς και τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης και πνευματικό πατέρα όλων μας κ. Ειρηναίο για την προφρόνως και ευγενώς, όπως πάντα, παρασχεθείσα ευλογία του, τόσο για να λειτουργήσω στα όρια της θεοσώοτου Επαρχίας του, όσο και για να σας μιλήσω. Είμαι δέσμιος της αγάπης όλων σας! Θα προσπαθήσω να δώσω, όσο μπορώ, μια απάντηση στο ερώτημα:

«Κρίση οικονομική η Κρίση του Θεού;»

Στις ζοφερές ημέρες μας όλοι μιλούμε για την «Κρίση», πού ενέσκηψε και μας ταλανίζει, τόσο εδώ στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες του κόσμου. Πέντε μέχρι στιγμής ευρωπαίοι π
Keywords
Τυχαία Θέματα