ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ... Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ !

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
(Οικονομικός συντάκτης)
Είναι τουλάχιστον… απαράδεκτο και λάθος δεοντολογικά-συνδικαλιστικά να φιμώνεται η Ν.Δ. εν όψει προεκλογικής περιόδου, με απεργία στην ΕΡΤ της ΠΟΣΠΕΡΤ η οποία μάλιστα εξαγγέλλεται χρονικά και πάνω στην συνέντευξη του….
Αντώνη Σαμαρά!

Η συνέντευξη του κυρίου Σαμαρά
θεωρείται… Εθνικής σημασίας γεγονός, αφού αναμένεται ο πρόεδρος της Ν.Δ. να εξαγγείλει την οικονομική πολιτική του κόμματος που όλοι περιμένουν να ακούσουν και να αξιολογήσουν μεταξύ και των άλλων κομμάτων με την ψήφο τους στις 6 Μαΐου στην κάλπη και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση ανάλογες απεργίες να φιμώνουν το γεγονός.

Είναι δίκαια και σωστά… τα αιτήματα της ΠΟΣΠΕΡΤ σε μία δημόσια ραδιοτηλεόραση που απαξιώνεται καθημερινά με απολύσεις εργαζομένων, με μειώσεις μισθών, με χορηγίες εκατομμυρίων ευρώ, με ακριβές παραγωγές εκπομπών σε κολλητούς και συγγενείς και μέσα σε ένα αποτυχημένο μοντέλο λειτουργίας τύπου «Γαλλικού» ξεπουλήματος του κου Γερουλάνου και της παρέας του στο Δ.Σ. της ΕΡΤ…πλην όμως προσθέτω ότι είναι λάθος η παρούσα χρονική περίοδος διεκδίκησής όλων των χαμένων κεκτημένων από την ΠΟΣΠΕΡΤ επειδή:

1ον)Είναι προεκλογική περίοδος και πρέπει να πάμε «ομαλά» σε εκλογές για το καλό του τόπου.

2ον)Είναι κοινά παραδεκτό ότι δόθηκε ευκαιρία στη διοίκηση της ΕΡΤ στην ανακοίνωσή της να δικαιολογείται στα κόμματα για τις μέχρι σήμερα πράξεις της παίρνοντας «συγχωροχάρτι» καταδικάζοντας την ΠΟΣΠΕΡΤ για την απεργία…χρησιμοποιώντας τη ως «θύμα»!

3ον)Δίκιο είχε… ο βουλευτής της Ν.Δ. Ευβοίας Σίμος Κεδίκογλου που ζητούσε επανειλημμένα την άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της ΕΡΤ από τον κύριο Καψή αφού κάποιοι περίμεναν την περίοδο αυτή με δόλο για να δημιουργήσουν προβλήματα στη Ν.Δ. και στον Αντώνη Σαμαρά πριν τις εκλογές έτσι δικαίως κάνει λόγο για φίμωση… της συνέντευξης Σαμαρά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. κύριος Μιχελάκης καταδικάζοντας έτσι και την σχετική απεργία….

Πάντως η αναβολή της απεργίας…εκ μέρους της ΠΟΣΠΕΡΤ σίγουρα θα έριχνε το «γάντι καλής θέλησης» στην επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές, στην επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων σε μια νέα βάση και δεν θα άφηνε τις εντυπώσεις ότι «τα καλά παιδιά» της παρούσας διοίκησης της ΕΡΤ τα έκαναν σε όλη τους τη θητεία «όλα σωστά στην ΕΡΤ» και τώρα τελευταία ενεργοποιείται η ΠΟΣΠΕΡΤ με απεργιακές κινητοποιήσεις για μέρος των προβλημάτων!

Ας πέσουν λοιπόν οι μάσκες… συνάδελφοι σκοπός είναι να ξαναβρεί ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας την «χαμένη στη μετάφραση» αίγλη του και να επιλυθούν και όλα τα προβλήματα των εργαζομένων χωρίς πολιτικές διακρίσεις και απωθημένα!
Keywords
Τυχαία Θέματα