ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ο Α (324μ.χ.-337μ.χ)

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΗΛ ΑΓΓΕΛΟΣ

Πολλα εχουν γραφτει για τον Αγιο Σωτηρα του Ελληνικου εθνους τον Κωνσταντινο τον Μεγα,τον λατιφωνο αυτοκρατορα που χωρις αυτον σημερα δεν θα υπηρχε Ελλαδα.

Εναντιον του λυσομανουν ολοι οι εβραιοι-τεκτονες γιατι αλλαξοπιστησε καθως απο σατανιστης εγινε χριστιανος σωζοντας την τελευταια στιγμη την Ελλαδα
απο την οριστικη διαλυση σκλαβια αφανισμο , καθως και ολη την ευρωπη.

Βρισκομαστε στην εποχη που η περσικη αυτοκρατορια εχει .......
ανακαμψει πληρος και απειλη πλεον την Ρωμαικη αυτοκρατορια με κατακτηση ολοκληρης της Μικρας Ασιας και γιατι οχι της Ελλαδος.

Απο τον βορα στον Δουναβη ειχαν ηδη εγκατασταθει ουνοι-γοτθοι(Γερμανοι)ετοιμοι να αποτελειωσουν την Ελλαδα κατοπιν εντολης της τοτε νεας ταξης πραγματων (εβραιοι εωσφοριστες Βλ.Σεραφειμ πειραιως,Κωστας Πλευρης, Ηλιας Σωτηριου και παρα πολλοι αλλοι).

Το κυριοτερο ομως ηταν οτι οι αρχαιοι ρωμαιοι ειχαν σαπισει απο την σεξουαλικη διαφθορα (σοδομισμους,οργια,στοματικα,ομοφυλοφιλια) σατανολατρεια με αποτελεσμα να ειναι θεμα χρονου(επεσε επειτα απο εναν αιωνα στους γερμανους ) η κατακτηση της ρωμης ,και μεγαλου μερους των εδαφων της αυτοκρατοριας απο περσες στα ανατολικα,απο βαρβαρους γοτθους στον βορα.

Στην πιο κρισημη στιγμη μετα απο αιματηρους εμφυλιους πολεμους μεταξυ των τεσσαρων διοικητων της ρωμαικης αυτοκρατοριας νικητης αναδειχθηκε ο Μεγας Κωνσταντινος αμεσως ο ικανοτατος αυτος στρατηγος -πολιτικος διεγνωσε τον οριστηκο αφανισμο που ερχετε λογω της ηθικης σαπιλας της ρωμης και των παντοδυναμων εχθρων που παραφυλουσαν στα συνορα για να αποτελειωσουν το αδυναμο ρωμαικο κρατος.

Το πρωτο λοιπον που σκεφτηκε ο Κωνσταντινος ειναι να μεταφερει την πρωτευουσα σε μια τοποθεσια που θα ειναι φυσικο οχυρο.Η περιοχη αυτη θα επρεπε να ειναι προς τα ανατολικα για να ειναι νεα πρωτευουσα στο κεντρο των εξελιξεων απο βορα-ανατολη,αντιμετοπιζοντας με επιτυχια
τους εχθρους γοτθους,ουνους,περσες.

Αρχικα ο Κωνσταντινος επελεξε την αρχαια τροια λιγο αργοτερα οπως διαπιστωσε ηταν βοριοτερα η πιο καταληλη φυσικη στρατηγικη θεση.

Επροκειτο για την παλαια αποικια των αρχαιων Ελληνων απο τα Μεγαρα το Βυζαντιο που πηρε το ονομα της απο τον Βυζαντα.Η νεα πρωτευουσα βρισκεται αναμεσα σε δυο ηπειρους,απο την θαλασσα προστατεονται τρεις πλευρες της πολης, μαζι με τα θαλασσια στενα,ενω αποτελει την τελειοτερη απο στρατηγικης -πολιτικης αποψεως επιλογη.

Ακομη η νεα πρωτευουσα ηταν σημαντικος Θαλασιος εμπορικος κομβος.

Αυτοματα η Κωνσταντινουπολη εγινε η ασπιδα του Ελληνισμου και της ευρωπης για 880 ολοκληρα χρονια ,σε διαφοετικη περιπτωση αυτην την στιγμη δεν θα υπηρχε ουτε Ελλαδα ουτε ευρωπη θα τα ειχαν σαρωσει ολα γερμανοι και οι περσες.

Το ποσο επικυνδυνοι ηταν οι γερμανοι (γοτθοι-ουνοι)μας το δειχνουν ξεκαθαρα οι επομενοι δυο αιωνες,με αποκορυφωμα την εννατην Αυγουστου του 378μχ.,44 χρονια μετα την δημιουγια της νεας πρωτευουσας της Κωνμσταν
Keywords
Τυχαία Θέματα