Κλειστό σήμερα το Δημαρχείο Φιλιατών.

Ανάλογα με την εξέλιξη και την πορεία των πραγμάτων σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο θα υποβάλλει τις παραιτήσεις τους!

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου πριν την έναρξη της χθεσινής κατεπείγουσας συνεδρίασης κάλεσε τους συμβούλους να αποφασίσουν για το κατεπείγον της συνεδρίασης του ΔΣ σύμφωνα με την παρ 5 του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 «Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου» .
Το Συμβούλιο αποφάσισε ότι το θέμα σωστά συζητείται ως κατεπείγον.
Στη συνέχεια ο κος Πρόεδρος εισηγούμενος το....
μοναδικό θέμα της κατεπείγουσας
συνεδρίασης έδωσε το λόγο στον Δήμαρχο κ. Παππά Μηνά, ο οποίος είπε στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τα εξής:
Υιοθετούμε τις αποφάσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου Φιλιατών οι οποίες έχουν ως εξής:
Το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει καταθέσει για διαβούλευση «Πρόταση Λειτουργικών Αναδιατάξεων Μονάδων Υγείας ΕΣΥ» και σύμφωνα με την πρόταση αυτή το Νοσοκομείο μας συνδέεται με το Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ».
Η πρόταση αυτή εκτός του ότι βασίζεται σε κάποια περιορισμένα στατιστικά στοιχεία, αγνοεί εντελώς ότι λειτουργεί Μονάδα τεχνητού Νεφρού δεν κάνει λόγο για τις δομές Ψυχικής Υγείας (Κ.Ψ.Υ.) Ξενώνα «ΨΥΧΑΡΓΩ» που συντηρεί.
Δεν αναφέρει ότι το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας κτηριακά είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτοντας έτσι 26 νέες κλίνες και ότι τον Ιανουάριο του 2012 θα παραδοθεί και η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου αυξάνοντας έτσι συνολικά τις κλίνες σε 156. Το συνολικό κόστος επένδυσης για τις δύο αυτές δομές θα προσεγγίσει τα 30.000.000 €. Από την πρόταση του Υπουργείου ο αριθμ/ός των κλινών αντί να αυξάνεται μειώνεται σε εβδομήντα έξι (76).
Και αναπόφευκτα μείωση κλινών θα συνεπάγεται και αντίστοιχη μείωση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Αντί το Υπουργείο να στελεχώσει αυτές τις δομές, προσπαθεί να παρουσιάσει το Νοσοκομείο μας ένα Νοσοκομείο που δε μπορεί να λειτουργήσει από μόνο του, για να δικαιολογήσει την πρότασή του για τη συνένωση με το «Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ».
Να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο μας είναι ένα από τα δύο Νοσοκομεία στην επικράτεια που συγχωνεύεται. Διοικητικά με Νοσοκομείο άλλης Περιφερειακής Ενότητας και το μοναδικό στην Ήπειρο.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φιλιατών εκφράζει την αντίθεσή του στην πρόταση του Υπουργείου.
Το Νοσοκομείο βρίσκεται και εξυπηρετεί αναπτυσσόμενη, ακριτική περιοχή η οποία αποτελεί και τη βασική πύλη προς την Ευρώπη, γι’ αυτό και ,όνο το λόγο χρήζει αναβάθμιση των υπηρεσιών του και όχι υποβάθμισή του.
Η προτεινόμενη Διοικητική συνένωση σημαίνει στην πράξη ενιαίο οργανισμό λειτουργίας των δύο (2) Νοσοκομείων με επακόλουθο μελλοντικές απολύσεις προσωπικού λόγω κατάργησης υφιστάμενων οργανικών θέσεων.
Στην συνέχεια ο κ. Πρόεδρος κάλεσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να αποφασίσουν σχετικά.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φιλιατών εκφράζοντας και τη βούληση των φορέων του Δήμου και σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
1. Κάνει δεκτή την εισήγηση του Δημ
Keywords
Τυχαία Θέματα