Κινητροδοτείται η μαύρη οικονομία.

του Νίκου Δόικου 

Μέρα με τη μέρα, αποδεικνύεται καταστροφική η πολιτική της κάμψης της ενεργού ζήτησης, μέσω της οριζόντιας μείωσης των αποδοχών και της κλιμάκωσης της φορολογίας.

Έσοδα και Δαπάνες συνεχίζουν απτόητα τις αντιστρόφως ανάλογες επιδόσεις τους. Μειώνονται τα πρώτα , αυξάνονται προκλητικά οι δεύτερες. Και δεν θα μπορούσε να......
είναι διαφορετικά. Έσοδα δεν παράγει το υστέρημα των φορολογούμενων, αλλά η τόνωση της παραγωγικής οικονομίας (λέω παραγωγική για να την αντιδιαστείλω από την τοξικώς αέρινη κερδοσκοπία). Και οι Δαπάνες δεν υποχωρούν χωρίς αναλογική
συρρίκνωση του πιο αντιπαραγωγικού Δημόσιου Τομέα των χωρών μελών του ΟΟΣΑ. Σημείωνα στις 3 Φεβρουαρίου 2010 στο Press-Gr ( Ή αλλάζουν ή βουλιάζουν), πως για κάθε 1000 Ευρώ χρηματοδότησης του Κατασκευαστικού Τομέα, ενός τομέα 250 συναφών επαγγελμάτων, το Κράτος προεισπράττει υπό μορφήν προκαταβλητέων φόρων, κρατήσεων, εισφορών σε ασφαλιστικούς οργανισμούς και ΦΠΑ ,το 65% ,ήτοι, 650 Ευρώ ,ΑΜΕΣΑ !!!

Δεκαοχτώ μήνες μετά την επισήμανση, ο Κατασκευαστικός Τομέας, η ατμομηχανή, καλώς ή κακώς, της Εγχώριας Οικονομίας, παραμένει χειμαζόμενος. Όπως και η εικόνα των εσόδων.

Εκτός της τραγικής εμμονής σε μιαν αδιέξοδη πολιτική, ο λόγος της σημερινής μου παρέμβασης είναι μια εξίσου τραγική διαπίστωση. Ότι κατά χιλιάδες νέοι εργαζόμενοι υποβάλλουν δηλώσεις Διακοπής Εργασιών Επαγγέλματος στις κατά τόπους ΔΟΥ και διαγράφονται από τα Ασφαλιστικά τους Ταμεία, αδυνατούντες να καλύψουν τις ασφαλιστικές εισφορές.

Αυτό βέβαια σημαίνει ότι η παραγωγική διαδικασία χάνει το πιο ζωντανό και ελπιδοφόρο κομμάτι της, την νέα γενιά εργαζομένων, υπό οιαδήποτε σχέση εργασίας. Σημαίνει δε σε τεχνικούς όρους, περαιτέρω συρρίκνωση εσόδων και εισφορών και ενίσχυση της παρα-οικονομίας. Προπαντός σημαίνει ότι είμαστε ανάξιοι να διασφαλίσουμε στην νεολαία μας το πιο στοιχειώδες για κάθε σοβαρό κράτος δικαίωμα . Το δικαίωμα στην νόμιμη εργασία , την αξιοπρεπή απασχόληση και την ασφάλιση. Η πολιτική ευφυΐα του Ευ.Βενιζέλου καλείται να αποδώσει καρπούς σε πολύ στενά χρονικά περιθώρια και υπό ασφυκτική πίεση Ευρωπαϊκών και διεθνών απαιτήσεων. Ελπίζω να υιοθετήσει άμεσα δέσμη συνεργιακών μέτρων τόνωσης της ρευστότητας και των ρυθμών της παραγωγικής και ,έτσι, εσοδο-φόρας Οικονομίας. Και ασφαλώς μέτρα θεαματικής μείωσης των δαπανών, πρωτίστως, της Κεντρικής Κυβέρνησης και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.

http://www.nikosdoikos,comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα