ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΕ - ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ

Με τη σημερινή, κοινή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚΝΔΛΑΟΣ, υπό τον τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο, η οποία στηρίζεται από το κόμμα της Ντ. Μπακογιάννη, συγκροτείται
και ανοιχτά μία άκρως εχθρική συμμαχία για το λαό, ένα μαύρο μέτωπο των αστικών κομμάτων του κεφαλαίου με αρχιμαέστρο την ΕΕ. Η συμμετοχή στο μαύρο μέτωπο και των ιδεολογικών απογόνων του δικτάτορα Μεταξά και των βασανιστών της Μακρονήσου, των προβοκατόρων του ΛΑΟΣ, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η σοσιαλδημοκρατική και η φιλελεύθερη αστική εκδοχή είναι σύμμαχοι με το ακροδεξιό τμήμα, γιατί είναι και αυτό συστατικό του ......
αστικού πολιτικού συστήματος.

Στόχος τους δεν είναι να σώσουν το λαό, αλλά να τον υποτάξουν, να τον οδηγήσουν στο ακόμα χειρότερο σφαγείο με τη δανειακή σύμβαση και τα μνημόνια χρεοκοπίας.

Αυτή η κυβέρνηση γίνεται για να υπηρετήσει, να επιβάλλει τα συμφέροντα του κεφαλαίου της Ελλάδας και των άλλων κρατών – μελών της ΕΕ και σε συνθήκες κρίσης και ανταγωνισμού να αντιμετωπίσει τους τριγμούς στην ΕΕ, στην ευρωζώνη και τις δυσκολίες της αστικής τάξης στην Ελλάδα.

Η σύμπραξή τους και σε κυβερνητικό επίπεδο φανερώνει και το φόβο τους απέναντι στο λαό, τη χειραφέτηση και την οργάνωσή του.

Αυτή η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα που αφορούν τη ζωή, το βιοτικό επίπεδο, τα δικαιώματα του λαού για 10-15 χρόνια.

Η εξασφάλιση της 6ης δόσης αποτελεί πρόσχημα, για να δικαιολογηθεί η ανοιχτή συνεργασία ΠΑΣΟΚΝΔ - ΛΑΟΣ και των άλλων προθύμων. Ο λαός ήδη γνωρίζει ότι πρώτα ψηφίζονται αντιλαϊκά μέτρα με το πρόσχημα να δοθεί η κάθε δόση.

Η αγωνία της αστικής τάξης είναι να περάσουν από αυτή την κυβέρνηση τα νέα βάρβαρα μέτρα, τα μνημόνια, η δανειακή σύμβαση, η ενίσχυση των Τραπεζών και των μονοπωλίων, ο προϋπολογισμός και οι περικοπές, οι απολύσεις, το κούρεμα των ασφαλιστικών Ταμείων, που οδηγούν στην πλήρη χρεοκοπία των λαϊκών στρωμάτων.

Ο λαός πρέπει να ξέρει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει ούτε το χρέος, ούτε τα ελλείμματα, ούτε την πιθανή ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Η αποφυγή της χρεοκοπίας δεν εξαρτάται από το μίγμα της αστικής πολιτικής και διαχείρισης, από το αν υπάρχει κυβέρνηση μονοκομματική ή περισσότερων αστικών κομμάτων, κεντροδεξιά ή κεντροαριστερή, όπως σε άλλες χώρες.

Η κρίση και η χρεοκοπία είναι γέννημα του καπιταλιστικού συστήματος. Οι αστικές κυβερνήσεις με την όποια διαχείριση οδηγούν το λαό στη χρεοκοπία, επιδιώκοντας τις μικρότερες απώλειες για το κεφάλαιο και τα κέρδη του.

Απειλούν και εκβιάζουν ότι θα διώξουν την Ελλάδα από την Ευρωζώνη η οποία έχει δυσκολίες, καθώς οξύνονται οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της. Ο λαός, αντί να φοβάται πρέπει να αξιοποιήσει τις δυσκολίες, τις αδυναμίες, τους φόβους τους, τις αντιθέσεις, ακόμα και τις απειλές της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ.

Να σηκώσει κεφάλι. Με δική του απόφαση, με τις δικές του δυνάμεις, με δικό του σχέδιο να πει: Παλεύω για αποδέσμευ
Keywords
Τυχαία Θέματα