Καμία «πίεση» για τον Σαμαρά

Διαφορετικό ήταν το κλίμα που συνάντησε ο Αντώνης Σαμαράς, στη Σύνοδο του ΕΛΚ, σε σχέση με τις πιέσεις για συναίνεση που του ασκούνταν το προηγούμενο διάστημα.

Οι έγκαιρες προειδοποιήσεις του προέδρου της ΝΔ, η αδιέξοδη πορεία του ισχύοντος σχεδίου αλλά και τα στραμμένα προς το....
ελληνικό «κούρεμα» βλέμματα, έδωσαν τη θέση τους στη σιωπή, αφού κανείς από τους ομόσταβλους του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, δεν επεχείρησε να πείσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συμπλεύσει με την κυβέρνηση.

Η στάση των Ευρωπαίων, δημιουργεί -στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά- το αίσθημα για αλλαγή του κλίματος στις δεξιές τάξεις της ένωσης.

Ωστόσο η ανησυχία στο «γαλάζιο στρατόπεδο», είναι έντονη αφού παρά τις επισημάνσεις του αρχηγού της ΝΔ πως η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, εκτός από το όποιο «κούρεμα», προϋποθέτει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και μεγάλα και συνεχή πρωτογενή πλεονάσματα, οι ακριβείς επερχόμενες αποφάσεις αλλά και οι διαστάσεις που έχει λάβει η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, προβληματίζουν έντονα τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Χρειάζεται Επανεκκίνηση της Οικονομίας

Ο Αντώνης Σαμαράς, επέμεινε σε όλες τις κατ’ ιδίαν επαφές του, τόσο με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όσο και με τον Πορτογάλο, Πέντρο Πάσος Κοέλιο αλλά και τους ομολόγους του από την Ουγγαρία, Βίκτωρ Όρμπαν, και τη Φινλανδία Γιούρκι Κατάινεν, πως απαιτείται, άμεσα, η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, ώστε να πάρει μπροστά και να αρχίσουν να μειώνονται τα ελλείμματα και ώστε να μπούμε σε τροχιά βιώσιμης λύσης των προβλημάτων μας, στο πλαίσιο, πάντα, της Ευρωζώνης.

Μάλιστα οι συνομιλητές του έδειξαν να τον ακούνε χωρίς τις πιέσεις των προηγούμενων μηνών, με τον επικριτικό κάποτε, Φιλανδό Πρωθυπουργό να παραδέχεται πια πως «χρειάζεται άλλο σχέδιο».

Το ζήτημα ωστόσο για τον αρχηγό της ΝΔ είναι η λύση που θα αποφασιστεί, οι όροι της και οι συνέπειές της για την πατρίδα -και όχι το κλίμα που ο ίδιος αντιμετωπίζει, αφού ούτως ή άλλως έχει μάθει να ανθίσταται σε ό,τι βλάπτει τον τόπο- καθώς ζητούμενο για τον ίδιο και το επιτελείο του είναι η επίτευξη της δημοσιονομικής προσαρμογής, προσανατολισμένης στην άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας μας και στη διατήρηση της κοινωνικής μας συνοχής.

http://www.newsbomb.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα