Καιρός για το δικό μας τελεσίγραφο!

Άρθρο του Δημήτρη Ματσικούδη

Αγγέλα το έχεις παρακάνει. Δεν πρόλαβε να ορκισθεί ο άνθρωπος και τον πήρες από τα μούτρα: Ή κάνεις αμέσως αυτά που συμφωνήσαμε με τον ΓΑΠ ή φεύγετε από την ευρωζώνη! Ξανά τελεσίγραφο μπλόφα; Όχι, δεν το λέω εγώ. Οι Finacial Times το λένε. Το πιστόλι σου Αγγέλα, λένε χθες οι F.T., είναι άσφαιρο. Αφ´ ενός δεν υπάρχει διαδικασία για να μας διώξεις από την ευρωζώνη, αφ´ ετέρου οι επιπτώσεις στο ευρώ από μια τέτοια εξέλιξη θα....
είναι απείρως
πιο δυσμενείς για το ευρώ από το κόστος παραμονής μας σ´αυτήν.
Το δικό μας πιστόλι όμως Αγγέλα είναι γεμάτο κι έτοιμο να εκπυρσοκροτήσει. Φροντίσατε γιαυτό εσύ με το φιλαράκι σου τον..Λουί ντε Φινές, όπως μάθαμε ότι τον αποκαλείς.
Επειδή είσαι μανούλα στο παιχνίδι της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας θα προσπαθήσω να σε προσγειώσω σε μια πραγματικότητα που κάνεις ότι δεν την βλέπεις:
Εκείνον τον ΓΑΠ, που το φιλαράκι σου τον αποκαλεί τρελό, δυο χρόνια δεν βλέπατε τίποτε συμπτώματα ή λέγατε ότι είναι τρελός αλλά.. ωραίος τρελός, μιας και σας έκανε χωρίς αντίρρηση όλα σας τα χατήρια..Αγνοήσατε την εξαπάτηση του λαού του για να πάρει την εξουσία, αγνοήσατε τον διασυρμό, που έκανε στην χώρα του την ίδια διαλαλώντας ότι του έλαχε να κυβερνήσει μια διεφθαρμένη χώρα, αγνοήσατε τις ίντριγκές του με τον Στρος Καν για να μας βάλει το ΔΝΤ στην Ε.Ε., αγνοήσατε την μεταλλαγή του σε νεοφιλελεύθερο πρόεδρο της...Σοσιαλιστικής Διεθνούς, την υπογραφή συμφωνιών και αμέσως την επομένη μέρα την εφαρμογή μέτρων που σας εκθέτανε ως ανάλγητα τέρατα με ταυτόχρονη αθέτηση μεταρρυθμίσεων, που θα μας έκαναν να πιστέψουμε ότι έχετε καλές προθέσεις απέναντι μας . Όλα αυτά τα θεωρήσατε λογικά. Και όταν σας πετάει την μπαρούφα για το Δημοψήφισμα τρελαίνεστε και τον βγάζετε τρελό!
Για ένα πράγμα σας βγάζω το καπέλο. Οι κυβερνήσεις σας έχουν συνέπεια και συνέχεια: Έτσι πάλι ξαφνικά, πρόσφατα, ανακαλύψατε ότι ο Δημόσιος τομέας μας είναι υπερμεγέθης και αναποτελεσματικός. Μάλιστα! Εκείνη η Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης (Μ.Ο.Δ.) που ιδρύθηκε, κυρίως από εσάς, τον Φεβρουάριο του 1996 με το Ν 2372/1996 με αποστολή: την επιστημονική και τεχνική στήριξη της Δημόσιας Διοίκησης στη διαχείριση των αναπτυξιακών προγραμμάτων, και κυρίως αυτών που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση,τι έγινε; Μη μου πείτε πως δεν βλέπατε τι τεράστιες δυσκολίες συναντούσε με την Δ. Δ.; Φθάνει να πούμε ότι από το 2000 μέχρι το 2009 άλλαξε 6 φορές ο ιδρυτικός της νόμος..
Αντί λοιπόν έγκαιρα να πάρετε μέτρα για την εξυγίανση της Δ.Δ. κάνατε πως δεν βλέπατε. Όπως δεν βλέπατε την σπατάλη των ευρωπαϊκών κονδυλίων, που αντί να επενδύονται σε παραγωγικές υποδομές σκορπίζονταν σε πελατειακές σχέσεις, από τους κοντόφθαλμος πολιτικούς μας. Αφήσατε να σπαταληθούν τα ΜΟΠ και στο 2ο ΚΠΣ κάπως ανησυχήσατε και ζητήσατε να μπει κάποιος έλεγχος. Όμως και πάλι εγκρίνατε ΠΕΠ φτιαγμένα στο γόνατο, που και πάλι εξυπηρετούσαν το πελατειακό πολιτικό σύστημα. Και στο ΕΣΠΑ που έπρεπε να μας σπρώξετε λιγάκι, μ
Keywords
Τυχαία Θέματα