Ήττα Ψυχάρη- Αλαφούζου

Δεν ευοδώθηκαν οι άοκνες και φιλότιμες προσπάθειες των μεγαλοεκδοτών, εφοπλιστών και μεγαλοκατασκευαστών να «διορίσουν» πρωθυπουργό. Την ευκαιρία που χρόνια τώρα περίμεναν τους την έδωσε ο ανεκδιήγητος Παπανδρέου με την πολιτική του και το…
δημοψήφισμα. Αμ΄ έπος, αμ΄έργον, έβαλαν μπροστά το βαρύ πυροβολικό τους στα ΜΜΕ και άρχισαν
να πουσάρουν τους εκλεκτούς τους. Στο συγκρότημα Αλαφούζου ήταν καθαροί και χωρίς αστερίσκους: Παπαδήμος και ξερό ψωμί! Σε αντίθεση με τον Αλαφούζο ο Ψυχάρης προσπάθησε να παίξει το δικό του παιχνίδι πατώντας – παλιά του τέχνη κόσκινο – σε δύο βάρκες: πρώτη επιλογή ο Παπαδήμος, αλλά δεν τους χάλαγε κι ο Ρουμελιώτης του ΔΝΤ.
Κι εκεί που νόμιζαν πως όλα έχουν τακτοποιηθεί το σχέδιο τους κατέρρευσε! Κάτι η σθεναρή αντίσταση του Βενιζέλου, κάτι η άρνηση Σαμαρά να δώσει το Οκ στον εκπρόσωπο των τραπεζιτών, ε, δεν ήθελε και πολύ να ματαιωθούν τα σχέδια των μεγαλοεκδοτών.
Στο ερώτημα αν τους χαλάει η επιλογή του νέου πρωθυπουργού που απ΄ ότι φαίνεται είναι εκτός της σφαίρας επιρροής του, η απάντηση είναι Ναι!
Κι αυτό γιατί η χώρα σύντομα θα οδηγηθεί σε εκλογές, ενώ τα όνειρα των μεγαλοεκδοτών ήταν η νέα κυβέρνηση να είναι μακράς πνοής. Να συγκυβερνήσουν δηλαδή για πολλά χρόνια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ…

http://www.kentrinews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα