ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΞΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ . ΣΤΗΝ....ΕΛΛΑΔΑ ???

Από αύριο η Γερμανία εισάγει ηλεκτρονική άδεια παραμονής για τους μετανάστες από μη ευρωπαϊκές χώρες. Πρόκειται για ένα τσιπ που θα περιλαμβάνει βιομετρική φωτογραφία, δακτυλικά αποτυπώματα και διάρκεια παραμονής.
Πρόκειται για απόφαση της ΕΕ (18.04.2008), την οποία η Γερμανία είχε επικυρώσει αμέσως και φέτος τον Μάιο είχε ανακοινώσει την....
εφαρμογή της.
Η έκδοση ηλεκτρονικής ‘ταυτότητας’ κοστίζει στους κατόχους της μέχρι και 110 ευρώ, διαρκεί 6 εβδομάδες και απαιτείται όπως και για την άδεια
παραμονής αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία. Για την υποβολή αίτησης τόσο για έκδοση, όσο και για παραλαβή της ‘ταυτότητας’ πρέπει ο αιτών ή η αιτούσα να πάει προσωπικώς στις αρχές. Αναμένεται να ‘καταγράφονται’ ετησίως στα κατάστιχα των γερμανικών υπηρεσιών για τους αλλοδαπούς γύρω στο 1,1 εκατ. ξένοι από τρίτες χώρες.

Το συγκεκριμένο μέτρο αφορά μόνον τους ξένους από μη ευρωπαϊκές χώρες, από ηλικίας 6 ετών.
Η νέα κάρτα δεν συμβάλλει στην αποδοχή της γερμανικής κουλτούρας
Η γερμανική αντιπολίτευση, οι μεταναστευτικοί σύλλογοι και οι εντεταλμένοι για τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα άσκησαν και ασκούν κριτική στην κυβέρνηση για τη σπουδή της στην εφαρμογή της απόφασης της ΕΕ χωρίς να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν της το ζήτημα της προστασίας των δεδομένων.
Οι σύλλογοι των αλλοδαπών στη Γερμανία εξέφρασαν ήδη επανειλημμένα την απορία τους πώς η κυβέρνηση προχωρά σε ένα τέτοιο μέτρο σε μια «δύσκολη εποχή για την κοινωνική ενσωμάτωση των ξένων» και προειδοποιούν ότι είναι μια μοιραία απόφαση που δεν θα συμβάλει στην αποδοχή της γερμανικής νοοτροπίας και κουλτούρας, αλλά στην απόρριψή της (Κενάν Κολάτ / Τουρκική Κοινότητα).

Ο Γιαν Κόρτε, εκπρόσωπος για τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του Κόμματος της Αριστεράς, θεωρεί το γεγονός της καταγραφής δακτυλικών αποτυπωμάτων από μικρά παιδιά «σκανδαλώδες και απαράδεκτο».
Αντίθετα το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα βλέπει στην απόφαση της ΕΕ που ενστερνίσθηκε η γερμανική κυβέρνηση μια σωστή σκοπιμότητα, τον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης, και υποστήριξε μάλιστα στο κοινοβούλιο κατά τη σχετική συζήτηση ότι «τα δακτυλικά αποτυπώματα και η βιομετρική φωτογραφία πρέπει να είναι τα στάνταρ για την παραμονή κάποιου στη Γερμανία».

http://patrinaki.blogspot.com/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα