Η θεραπεία για τον εθισμό ονομάζεται αποτοξίνωση...

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Επειδή η πολιτική είναι η τέχνη του προβλέπειν…

Επειδή ο καιρός περνά γρήγορα, η παγκόσμια οικονομική κρίση βαθαίνει και η Ελλάδα κινδυνεύει να αποτελέσει το πρώτο εξιλαστήριο θύμα της, να τιμωρηθεί δηλαδή προς παραδειγματισμόν όλων των υπολοίπων «ατάκτων»…

Επειδή τον Σεπτέμβριο κινδυνεύουμε να βρεθούμε με τα ίδια προβλήματα του Ιουλίου και του Αυγούστου – και να έχουν προστεθεί σ’ αυτά και άλλα, όπως
τα κλειστά σχολεία και η σύγκρουση με τους δημοσίους υπαλλήλους...

Επειδή τίποτε από όσα έχουν εξαγγελθεί δεν πρόκειται να έχουν πραγματοποιηθεί μετά τα μπάνια...
(όχι των λαών, αλλά των ηγετών τους)…

Καλό θα είναι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός των Οικονομικών να ασχοληθούν από τώρα με τα προβλήματα που θα κάνουν θεαματική την εμφάνισή τους σε λιγότερο από είκοσι ημέρες.

Με τον υπουργό Μεταφορών ως πρόσωπο που αυτοκρατορικά και ελέω αρχηγού εισέβαλε στον δημόσιο βίο της χώρας, υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να ξανασχοληθούμε.

Πρόκειται, όμως, για μια ιδιάζουσα περίπτωση που άπτεται της λειτουργίας της κυβέρνησης και κάποιου είδους πολιτικής εξάρτησης εκ μέρους του πρωθυπουργού.

Και αν ο πρωθυπουργός μιας χώρας – όποιος κι’ αν είναι αυτός – εμφανίζεται τόσο πολύ εξαρτημένος από την παρουσία ενός στελέχους του – όποιο κι’ αν είναι αυτό – τότε ο αντίκτυπος στη χώρα που έχει την ατυχία να κυβερνάται με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να αγγίξει και τα όρια της τραγωδίας.

Σ’ αυτό το νεκρό διάστημα, λοιπόν, ο πρωθυπουργός οφείλει να λύσει το πρόβλημα.

Οφείλει, δηλαδή, να μην επιτρέψει φαινόμενα εκτροχιασμού και αλαζονείας, όπως αυτά που παρατηρήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Οφείλει να λύσει το θέμα ο πρωθυπουργός, διότι ο υπουργός Μεταφορών δεν δείχνει ότι προτίθεται να τον διευκολύνει.

Αν δεν το πράξει και αφήσει την χώρα στο έλεος του κ. Ραγκούση, τότε θα έχουμε κάθε λόγο να βάλουμε οτιδήποτε με το μυαλό μας.

Δεν μας ενδιαφέρει αν ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να διοικήσει το κόμμα του ή να κυβερνήσει, χωρίς τον κ. Ραγκούση.

Δεν μας ενδιαφέρει αν στα χρόνια της συνεργασίας τους του έχει αναθέσει τα πάντα – από την προεδρία της επιτροπής του κόμματος για την… γρίπη, μέχρι τα υψηλότερα κομματικά και κυβερνητικά καθήκοντα, προσφέροντάς του ακόμη και τον τίτλο του «αντ’ αυτού».

Αυτό είναι πρόβλημα του κ. Παπανδρέου και μπορεί να το λύσει υποβαλλόμενος σε θεραπεία απεξάρτησης – αν δεν ξέρει πώς, ας ρωτήσει τον υπουργό Δικαιοσύνης που έχει γίνει ξεφτέρι στις ουσίες και στους εθισμούς.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να τελειώσει αυτή η βεντέτα εδώ, διότι και ο Σεπτέμβριος είναι τουριστικός μήνας.

Και αν συμβεί οτιδήποτε – επειδή το πρόβλημα της χώρας έγιναν ξαφνικά οι ταξιτζήδες – τότε θα πρέπει να οδηγηθούμε αμέσως σε εκλογές.

Διότι η χώρα δεν μπορεί να παραμένει ακυβέρνητη και στο χάος, λόγω… εθισμού.
Keywords
Τυχαία Θέματα