Η τελική πράξη για τον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου στο ΣτΕ, στις 15 Φεβρουαρίου

Νέους πρόσθετους λόγους κατέθεσαν σύλλογος και κάτοικοι Τεμπλονίου ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης για τον ΧΥΤΑ στις 15 Φλεβάρη. Σύλλογος Τεμπλονίου: "Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του".

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η δικαστική διαμάχη που έχει......
ξεσπάσει ανάμεσα στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων από τη μια πλευρά και τον Εξωραϊστικό - Πολιτιστικό Σύλλογο Τεμπλονίου και τους κατοίκους του οικισμού, από την άλλη.
Στις 27/1/2012 οι κάτοικοι και ο σύλλογος κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας νέους
πρόσθετους λόγους και ζητούν την ακύρωση των πράξεων της Περιφέρειας και της πρώην Νομαρχίας που επιτρέπουν τη συνέχιση λειτουργίας του ΧΥΤΑ!
Όπως αναφέρει στο δικόγραφο ο δικηγόρος των κατοίκων Δρ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου οι πράξεις αυτές πρέπει να ακυρωθούν αφού αντίκεινται στο Σύνταγμα, το κοινοτικό δίκαιο και τον νόμο. Επίσης, με το τελευταίο δικόγραφο που κατέθεσαν επικαλούνται πρόσφατη τεχνική μελέτη, με την οποία τεκμηριώνονται οι σημαντικές συνέπειες της λειτουργίας του ΧΥΤΑ σε βάρος του περιβάλλοντος της περιοχής (ιδίως στη Λίμνη Μπρετάνου) και οι σοβαροί κίνδυνοι που συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία.
Η συζήτηση της αιτήσεως ακυρώσεως στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ορισθεί για την 15η Φεβρουαρίου 2012, με εισηγητή τον Σύμβουλο κ. Ντέμτσια.
Σημειώνεται ότι τυχόν νίκη των κατοίκων θα οδηγήσει σε υποχρεωτική μεταβολή των σχεδίων των Δήμων και της Περιφέρειας για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Σύλλογος Τεμπλονίου: Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του
Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Τεμπλονίου τονίζει:
«Ο εξωραϊστικός πολιτιστικός σύλλογος Τεμπλονίου χαιρετίζει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αποδεχθεί την καταγγελία που υπέβαλε ο σύλλογός μας για το ζήτημα της λειτουργίας του ΧΥΤΑ στην περιοχή μας. Όπως μας ενημέρωσε ο νομικός μας σύμβουλος Δρ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου και η γνωστή και ειδικευμένη στα ζητήματα αυτά Δικηγορική Εταιρεία του της Αθήνας (Απ. Παπακωνσταντίνου – Γ. Κατρούγκαλος – Ν. Χλέπας και Συνεργάτες), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κίνησε κατά της Ελλάδας τη διαδικασία παράβασης του ενωσιακού δικαίου, αποστέλλοντας για το θέμα αυτό αιτιολογημένη γνώμη προς την Ελληνική κυβέρνηση, που αποτελεί προστάδιο για την παραπομπή της στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με την αιτιολογημένη γνώμη της Επιτροπής ο ΧΥΤΑ εξακολουθεί να λειτουργεί παράνομα και κατά ευθεία παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Σημειώνεται εν προκειμένω ότι σε μερικές ημέρες (15 Φεβρουαρίου)πρόκειται να συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης που έχιε ασκήσει ο σύλλογός μας και δεκάδες κάτοικοι του Τεμπλονίου κατά των αποφάσεων της διοίκησης για τη λειτουργία του επίμαχου ΧΥΤΑ. Ο Δρ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου κατάθεσε μάλιστα πριν από λίγες ημέρες νέους πρόσθετους λόγους στο Δικαστήριο επικαλούμενος κραυγαλέες παραβιάσεις του Συντάγματος, του ενωσιακού δικαίου και της εθνικής νομοθεσίας, που προστατεύουν το περιβάλλον κα
Keywords
Τυχαία Θέματα