Η συμμετοχή στις εκλογές επιβεβλημένο καθήκον όλων μας

Η σημερινή πολιτική πραγματικότητα που σηματοδοτείται από παλινωδίες, διγλωσσία, αυτοαναιρέσεις, πυροτεχνήματα αντιπαραθέσεων άνευ ουσίας, ασυνεννοησία και αοριστολογίες οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού να γυρίζει την πλάτη σε πολιτικούς και κόμματα, αδιαφορώντας για τις επερχόμενες εκλογές και κατ’ επέκταση για το τι μέλλει γενέσθαι μετά από....
αυτές.
Η αποχή όμως για όσους την υιοθετούν ή σκοπεύουν να την υιοθετήσουν δεν λύνει προβλήματα. Αντίθετα δημιουργεί περισσότερα και δυσκολεύει
τα ήδη υπάρχοντα, κάτι που ίσως βολεύει κάποιους. Επιπλέον νοθεύει και το εκλογικό αποτέλεσμα, αφού είναι τελείως διαφορετικό πράγμα να πάρει ένα κόμμα π.χ. το 30% από 3.000.000 ψήφων και άλλο από 6 εκ.
Είναι λοιπόν υποχρέωση όλων μας να δηλώσουμε παρόν στις επερχόμενες εκλογές. Άλλωστε η πολιτική ιστορία των Ελλήνων σε βάθος χρόνου καταδεικνύει αναντίρρητα ότι η συμμετοχή στα κοινά με οποιαδήποτε μορφή ήταν επιβεβλημένη και η όποια αντίθετη άποψη ή επιλογή κατέληγε σε απαξίωση και χλεύη. Έτσι στον Επιτάφιο του Περικλή χαρακτηρίζονται «αχρείοι» εκείνοι που απέχουν από το πολιτικό γίγνεσθαι: «τον τε μηδέν τώνδε μετέχοντα ουκ απράγμονα, αλλ’ αχρείον νομίζομεν»
Για να δικαιούται λοιπόν κάποιος να παίρνει τη θέση του κριτή-τιμητή, εκτός των άλλων, θα πρέπει να συμμετέχει δυναμικά στα πολιτικά δρώμενα, συμβάλλοντας στη διαμόρφωσή τους, ανεπηρέαστος από φιλικές η «στενού τύπου» κομματικές παραινέσεις και προτροπές.
Θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε, ότι ακόμα και η πιο ακίνδυνη εκλογή λόγου χάρη σ’ ένα πολιτιστικό σύλλογο έχει βαρύνουσα σημασία και θα πρέπει η όποια επιλογή να γίνεται με υπευθυνότητα, ευθυκρισία και αποστασιοποίηση από τυχόν συναισθηματισμούς, φιλικές ή συγγενικές σχέσεις. Πόσο μάλλον στις νομαρχιακές και βουλευτικές εκλογές.
Η αποχή τη συγκεκριμένη κρίσιμη για τη χώρα και το λαό συγκυρία ισοδυναμεί με λιποταξία από τη μάχη ανόρθωσης και αποκατάστασης της χώρας.
Άλλωστε με την καταλυτική ετυμηγορία του ο ελληνικός λαό στις 6. Μαΐου έθεσε τους πολιτικούς προ των ευθυνών τους και την έκπληξη της πρώτης στιγμής διαδέχθηκε ο επαναπροσδιορισμός θέσεων και αντιλήψεων.
Για να συνεχιστεί όμως η προσπάθεια και να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, θα πρέπει την 17η Ιουνίου να βρισκόμαστε όλοι στα εκλογικά τμήματα, επιλέγοντας κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες αν όχι το καλύτερο το λιγότερο επιζήμιο.
Κατά τη διάρκεια δε της προεκλογικής περιόδου θα πρέπει να απαιτήσουμε απ’ όλους την κοινοποίηση συγκεκριμένων προγραμμάτων και καθαρών θέσεων, προκειμένου να γνωρίζουμε επακριβώς και να επιλέξουμε ανάλογα.
Ο χρόνος, τέλος, μέχρι την ημερομηνία των εκλογών είναι αρκετός και δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε ανακατατάξεις, επαναπροσδιορισμούς ακόμα και ανατροπές τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό επίπεδο.
Pygmi.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα