Η ρεαλιστικότερη... σουρρεαλιστική κωμωδία!

Τι θα γινόταν αν κάποιος είχε την ατυχία να γεννηθεί την ίδια μέρα με το Χριστό σε διπλανό στάβλο;
Κι αν οι τρεις μάγοι κατά λάθος πηγαίναν τα δώρα τους σε αυτόν αντί για το Χριστό;
Σίγουρα θα επρόκειτο για την καταπληκτική κωμωδία των Monty Python, όπου οι δημιουργοί της κοροιδεύουν τους πάντες και τα πάντα, δε δείχνουν έλεος πουθενά και σε ....
κανέναν και αναρωτιέσαι καμιά φορά μήπως όταν δημιουργούσαν την ταινία ήταν κρυμμένοι πίσω από μια κουρτίνα και παρακολουθούσαν τα όσα γίνονται στην Ελλάδα,
ειδικά σήμερα!
Η ζωή του Μπράιαν λοιπόν (αγγλ.: Life of Brian, κυκλοφορεί με την άστοχη ελληνική μετάφραση "Ένας προφήτης, μα τι προφήτης!"), η καλύτερη κωμωδία που έχω δει, η κωμωδία που μου έβγαλε το συκώτι απ' τα γέλια καθ' όλη τη διάρκειά της.
Και φυσικά την προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους σας.

Ο Μπράιαν λοιπόν είναι ένας τύπος που από την πρώτη μέρα που γεννιέται συνεχώς η κοινωνία τον μπερδεύει με τον συνομήλικό του Χριστό και γι' αυτό συνεχώς μπλέκεται σε απίστευτες καταστάσεις!
Ζει μια παράλληλη ζωή με τον Ιησού... χωρίς να το θέλει!
Ο Μπράιαν είναι ένας καλοπροαίρετος νέος που επιθυμεί να αγωνιστεί για την απελευθέρωση της χώρας του από τους Ρωμαίους κατακτητές.
Έτσι, λόγω μιας τυχαίας συνάντησης με μια παρέα, μπλέκει με μια αριστερίστικη οργάνωση με σκοπό την ανατροπή της εξουσίας του Αυτοκράτορα, μια οργάνωση ενάντια στο ρωμαικό ιμπεριαλισμό.
Εντάσσεται στο "Λαικό Μέτωπο της Ιουδαίας" το οποίο έχει για κυριότερο εχθρό του όχι τον Αυτοκράτορα αλλά την ομοίων αντιλήψεων οργάνωση "Μέτωπο του Λαού της Ιουδαίας", όπως και το "Ιουδαικό Λαικό Μέτωπο"!
Τις οργανώσεις αυτές όλοι τις μπερδεύουν, αρκεί όμως να μην τους το πει κανείς!
Φτάνουν στο σημείο να μπερδεύονται και μεταξύ τους στο ποιος είναι ποιος!
Κάτι σαν το Μ-Λ ΚΚΕ και το ΚΚΕ (μ-λ) δηλαδή, τα οποία ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί είχαν χώρια! Για τη μαρκίζα, υποθέτω...

Βέβαια υπάρχει και το "Ιουδαικό Μέτωπο" το οποίο αριθμεί... έναν υποστηρικτή-οργανωτή, πράγμα που με κάνει να υποθέτω ότι ως "μέτωπο" εννοούσε το κούτελό του.
Οι Monty Python λοιπόν χτυπάνε στην καρδιά του αριστερισμού και η σάτιρά τους είναι ανελέητη και μοιάζει να γράφτηκε πριν λίγους μήνες στο Σύνταγμα, όπου κάθε παρέα... κι ένα λαικό μέτωπο!

Ο Μπράιαν λοιπόν ως νέος στην οργάνωση αναλαμβάνει καθήκοντα... αφισοκολλητή όπως θα λέγαμε σήμερα και γράφει με μπογιά στους τοίχους συνθήματα ενάντια στους Ρωμαίους και από κει αρχίζει η καταδίωξή του.
Μια καταδίωξη που όταν η Ρωμαική Αστυνομία φτάνει στο κρυσφήγετο της οργάνωσης πέφτουν οι μάσκες των... αγωνιστών, αφού οι εν λόγω οργανώσεις λειτουργούν πάντα με το σκεπτικό "είπαμε να κάνουμε επανάσταση, αλλά μην έχουμε και τραβήγματα..."
Ο Μπράιαν στο μεταξύ ερωτεύεται και μια γυναίκα από την οργάνωση και όπως είναι φυσικό η κατάσταση γίνεται πιο δύσκολη γι' αυτόν αφού η γυναίκα είναι κλασικό παράδειγμα επαναστάτριας!

Μια μέρα συμβαίνει μια σύμπτωση στο δρόμο που ο συγκεντρωμένος κόσ
Keywords
Τυχαία Θέματα