Η ΠΟΕΠΛ.Σ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ!

ΠΟΕΠΛ.Σ

MTN -ΠΑΡΟΧΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

12 Μαρτίου 2012

Σε απάντηση της Τράπεζας της Ελλάδος στην επιστολή μας, όπου ζητούσαμε πληροφορίες σχετικά με τα διαθέσιμα κεφάλαια του ΜΤΝ, μας παρέπεμψαν σε επιστολή που απέστειλαν στο ΜΤΝ, δίνοντας τις παρακάτω διευκρινήσεις:
α. Τα διαθέσιμα κεφάλαια του ΜΤΝ μαζί με τα διαθέσιμα κεφάλαια
των λοιπών Ν.Π.Δ.Δ. και....
ασφαλιστικών φορέων που κατατίθενται στην ΤΤΕ συνιστούν το κοινό κεφάλαιο των Ν.Π.Δ.Δ. και ασφαλιστικών φορέων το οποίο διαχειρίζεται η ΤτΕ.

β. Σύμφωνα με τον ν.2469/1997 η ΤτΕ είναι υποχρεωμένη να επενδύει το ενεργητικό του κοινού κεφαλαίου άμεσα και αποκλειστικά σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού δημοσίου.
γ. Το κοινό κεφάλαιο συνιστά ομάδα περιούσιας που ανήκει εξ αδιαίρετου στους συμμετέχοντες φορείς, έτσι και τα κεφάλαια του ΜΤΝ επενδυθήκαν από κοινού με τα κεφάλαια των υπόλοιπων φορέων σε ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου.
δ. Απολήψεις χρηματικών ποσών για την κάλυψη εκτάκτων ταμειακών αναγκών του ΜΤΝ δεν συνιστούν αναλήψεις από τραπεζικό λογαριασμό, αλλά ρευστοποιήσεις μέρους η του συνόλου της μερίδας του ΜΤΝ στο κοινό κεφάλαιο.
ε. Παρουσίαση αναλυτικής περιγραφής του συνόλου του ενεργητικού του κοινού κεφαλαίου κατά την 31-1-2012 όπου τα αποτελέσματα της διαχείρισης δείχνουν ότι η τρέχουσα αξία των μερίδων του ΜΤΝ, που αποτυπώνει την εικόνα της στιγμής, είναι μειωμένη κατά 50% περίπου δηλ. από τα 110.000.000 στα 55.000.000 ευρώ.
2. Σε συνέχεια λοιπόν όλων των παραπάνω, καταρχήν αξίζει να σημειωθεί
α. Οι καταθέσεις των Ν.Π.Δ.Δ. και των ασφαλιστικών ταμείων στην TτE είναι υποχρεωτική σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
β. Η ΤτΕ ουδέποτε ενημέρωσε το ΜΤΝ για την αγορά ομολόγων για λογαριασμό του
γ. Το μόνο αρμόδιο όργανο για την διαχείριση της περιουσίας του ταμείου είναι το Δ.Σ.
δ. Η μόνη αγορά ομολόγων από το ταμείο ήταν της τάξεως του 1.500.000 από το ΕΚΟΕΜΝ και 4.500.000 από το ΜΤΝ τα οποία και με την ενεργοποίηση των ρητρών ασφαλείας που προέβλεπε το PSI, κουρεύτηκαν κατά 53% περίπου.
ε. Το ΜΤΝ ουδέποτε έχει λάβει κρατική επιχορήγηση
3. Συνεκτιμώντας όλα τα ανωτέρω:
Καλούμε την Ελληνική πολιτεία στο σύνολό της να λάβει άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε τα διαθέσιμα του ασφαλιστικού μας φορέα να διατηρηθούν στο ύψος των καταθέσεών του.
Επιφυλασσόμαστε κάθε νόμιμου δικαιώματός μας, με σκοπό την διασφάλιση των κεφαλαίων του ΜΤΝ, με δεδομένο ότι η ΤΤΕ δεν απαλλάσσεται τυχόν ευθυνών της από την επιτυχή η μη διαχείριση των διαθεσίμων του κοινού κεφαλαίου, ταυτόχρονα δε υποχρεούται να το διαχειρίζεται επ' ωφελεία των συμμετεχόντων σε αυτό και μάλιστα με την απόδοση τόκου.
4. Η παραπάνω ενημέρωση από την Ομοσπονδία γίνεται με μοναδικό σκοπό την πλήρη και ακριβής αποτύπωση της πραγματικότητας.
Σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκουμε την σύγχυση και τον πανικό από τους συναδέλφους, στους οποίους συνιστούμε ψυχραιμία, σύνεση και αυτοσυγκράτηση από βιαστικές αποφάσεις ζωής.
Η Ομοσπονδία με κά
Keywords
Τυχαία Θέματα