Η παροχή οικονομικών εγγυήσεων στην Φινλανδία ήταν πρόταση της Ελληνικής κυβέρνησης

«Εργαζόμαστε για να επιτύχουμε μία συμφωνία στο θέμα των εγγυήσεων. Οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη. Αναζητούμε ένα μοντέλο, το οποίο είναι τεχνικά εφικτό, αποδεκτό από όλες τις χώρες και θα έδινε στη Φινλανδία εγγυήσεις σε αντάλλαγμα για τις εγγυήσεις που θα δώσει για το δάνειο στην Ελλάδα», δήλωσε ο....
πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Γίρκι Κατάινεν.
Παραδέχθηκε πάντως ότι υπάρχουν περιορισμοί από τη διεθνή νομοθεσία. «Δεν είναι μία εύκολη πρόκληση. Υπάρχει η διεθνής νομοθεσία, η οποία θέτει επίσης προκλήσεις, αλλά κάνουμε την προσπάθεια για να επιτύχουμε», ανέφερε
χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, οι απαίτηση που προβάλει η φινλανδική κυβέρνηση, ενδεχομένως, να αποτελέσει την αιτία για την πυροδότηση πιστωτικού γεγονότος και ως εκ τούτου την άμεση πληρωμή ασφαλίστρων κινδύνου, καθώς είναι πολύ πιθανό η ικανοποίηση των απαιτήσεων της σκανδιναβικής χώρας να οδηγήσει, για κάποια από τα ομόλογα της Ελλάδας, σε καθεστώς πτώχευσης, σύμφωνα με την αγγλική νομοθεσία, για τον απλούστατο λόγο ότι οι όροι έκδοσης τους προϋποθέτουν την ισότιμη μεταχείριση όλων των επενδυτών.

Δεδομένης δε της ασφυκτικής πίεσης που ασκείται στην φινλανδική κυβέρνηση στο εσωτερικό, σε συνδυασμό με την θεαματική αύξηση της εκλογικής δύναμης του κόμματος των «Αληθινών Φινλανδών», όπως αυτή καταγράφεται σε τελευταία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από τηλεοπτικό σταθμό της Φινλανδίας, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια ελιγμών στον πρωθυπουργό Γίρκι Κατάινεν, καθώς στην περίπτωση που η απαίτηση της κυβέρνησης δεν ικανοποιηθεί, τότε είναι πολύ πιθανό να πέσει η νεοπαγής κυβέρνηση και να οδηγηθεί η Φινλανδία σε εκλογές.

Αξίζει , πάντως να σημειωθεί πως η πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του φινλανδικού Κοινοβουλίου, κα. Μίαπετρα Κούμπουλα Νάτρι σε δηλώσεις της έχει αποκαλύψει πως η πρόταση για την παροχή χρηματικών εγγυήσεων στην Φινλανδία, προκειμένου αυτή να συμμετάσχει στο νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση!!!

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα