Η ΠΑΙΔΕΙΑ…ΠΑΙΖΕΙ

Επιτέλους βρέθηκε ένας πραγματικά πρακτικός και αποτελεσματικός άνθρωπος να διοικήσει έναν τόσο ευαίσθητο τομέα του κράτους μας, όπως είναι αυτός της παιδείας και δια βίου μαθησης κτλ, κτλ. Αν όλοι ακολουθούσαν το παράδειγμα του εν λόγω υπουργείου όλα θα ταν καλύτερα στον τόπο μας και θα μπορούσαμε ν ατενίζουμε το μέλλον της χώρας μας με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Γιατί τα πάντα στην πολιτική είναι η πρακτικότητα και η.....
αποτελεσματικότητα συν βέβαια τη συνέπεια λόγων και έργων.

Αν θυμάστε πριν
2 χρόνια το θέμα της έκθεσης στις εξετάσεις αναφερόταν στο απαράδεκτο φαινόμενο της καύσης των βιβλίων στο τέλος της σχολικής χρονιάς από τους μαθητές που είχε πάρει τη μορφή περίπου εθιμοτυπίας. Σου λέει λοιπόν, η κα υπουργός: «εγώ θα σας αγοράζω βιβλία για να τα ρίχνετε στην πυρά; Αμ δε. Τέρμα τα βιβλία. Κάνα δυο, άντε τα πιο βασικά και πολλά σας είναι». Προσέξτε πόσο θετικό είναι το μέτρο κατάργησης του αναχρονιστικού «βιβλίου». Καταρχήν κάνουμε οικονομία στο κράτος. Επίσης αποδεικνύουμε έμπρακτα την οικολογική μας συνείδηση που τείνει να εκλείψει στις μέρες μας, γλιτώνοντας χιλιάδες δέντρα απ την αποψίλωση τους. Επιπλέον γλιτώνουμε τους νέους μας από διάφορες βλάβες του μυοσκελετικού τους συστήματος, αφού άλλος με κύφωση, άλλος με σκολίωση δεν πήγαινε άλλο με τα βάρη της σχολικής τσάντας. Εννοείται δε, πως στην οικονομία προσμετράται και το έξοδο της σχολικής τσάντας, πότε με τη Χάνα Μοντάνα, πότε με την Παττυ δεν προλάβαιναν οι νονοί και οι νονές τα «πενηντάρικα» τούτες τις μέρες.

Αμ το άλλο θετικό, αυτό της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας που το πάτε; Ποια επιχειρηματικότητα; Μα η καλύτερη επιχειρηματική κίνηση για φέτος θα ναι «φωτοτυπάδικο» και «κενο-dvdάδικο» έξω απ τα σχολεία. Θα βγαίνει ο φιλόλογος θα παραγγέλνει 1200 σελίδες για τα μαθήματα του συν 74 dvd, θα βγαίνει ο μαθηματικός θα θέλει και κείνος 1100 για τις ασκήσεις του κι άλλα 68 dvd για τους δικούς του. Χρυσές δουλειές λέμε. 2 λεπτά κέρδος να χουν από κάθε σελίδα και κάθε δισκάκι θα τα κονομάνε τρελά οι «φωτοτυπάδες» και ο dvdάδες. Αφήστε δε που αυτά θα τα πληρώνουν τα κορόιδα- γονείς μαζί με το πετρέλαιο το χειμώνα. Διόλου απιθανο να υπάρξει κι ένας πρόσθετος φόρος κατά το Νοέμβρη που θα λέγεται «τέλος σχολικών εξόδων» με τα αρχικά ΤΕ.Σ.Ε για να εμπεδωθεί γρηγορότερα απ τους έλληνες υπηκό…- συγγνώμη απ τους έλληνες πολίτες- ήθελα να πω.

Αλλά και οι ψηφιακοί δίσκοι είναι εκατό φορές προτιμότεροι απ τα βιβλία. Στο δισκάκι των θρησκευτικών θα «γράφουν» οι μαθητές και κανένα τραγουδάκι ή θα «κατεβάζουν» απ το διαδίκτυο κανένα εργάκι με τη Μόνικα Μπελούτσι. Θα ναι όλη μέρα τα βλαστάρια μας στα λάπτοπ και θα μελετούν αγόγγυστα και με ευχαρίστηση μεγάλη.

Στο ίδιο πνεύμα η υπουργός δε θα χει ούτε καθηγητές και δασκάλους. Τι τους θέλει αλήθεια; Μόνο φασαρία είναι. Όλο απεργίες είναι και συνελεύσεις και συμβούλια και διαβούλια. Θα τους κάνει χοντρό «καψόνι» φέτος. Θα μαντρώσει 40 παιδιά σε κάθε τμήμα και θα τους πει «κάντε
Keywords
Τυχαία Θέματα